ÇAYKUR’a 600 İşçi Alınacak

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, ÇAYKUR'a, 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladıklarını açıkladı.

ÇAYKUR’a 600 İşçi Alınacak
Yayın Tarihi: 28.11.2020 12:00:00

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, ÇAYKUR'a, 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladıklarını açıkladı.
 
ÇAYKUR'un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki yaş çay fabrikalarında bu yıl, geçici ve daimi işçilerden 590'ının emekli olmasıyla önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığını söyleyen Avcı, bu eksikliği yeni bir alımla kapatmayı planladıklarını kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, çay üretimin olduğu Karadeniz bölgesindeki yaş çay fabrikalarında çalışan daimi ve geçici işçilerden 590'ının emekli olması nedeniyle işçi açığının ortaya çıktığını belirtti.

Fabrikalardaki imalat makine sayısında artış olduğunu ve yaş çay işleme kapasitesinin arttığını söyleyen Avcı, hem emekliye ayrılan işçilerden doğan işçi eksikliğinin giderilmesi hem de yaş çay işleme kapasitenin artması nedeniyle yeni işçi alımı ihtiyacı doğduğunu kaydetti.


Bu doğrultuda ilgili bakanlık ile yaptıkları gerekli görüşmeleri tamamladıklarının altını çizen Avcı,  işçi eksikliğinin giderilme ve hizmetlerin kaliteli ve etkin şekilde verilmesini sağlamak amacıyla 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar ÇAYKUR'a 600 mevsimlik işçi almayı planladıklarını vurguladı.

ALIMLAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK

ÇAYKUR'un gerekli çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Avcı, işçi alımların İŞKUR aracılığıyla yapılacağını belirten Avcı, işçi alımlarının hiçbir haksızlığa neden olmaması için kura ile yapılacağını ve kura sürecinin Mayıs 2021'e kadar tamamlanacağını ifade etti.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR