Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?, Bitcoin ve Doların Son Durumu - 15 Mart 2018

Boxer Dergisi olarak, sizler için 15 Mart Ekonomi haberlerini derledik..

Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?, Bitcoin ve Doların Son Durumu - 15 Mart 2018
Yayın Tarihi: 15.03.2018 12:21:00

- Dolar 3.90'a dayandı, Euro 4.80'i aşarak yeni zirvesinde.
ABD para birimi geçen hafta yükseldiği 3.90 lira düzeyinden, yeni haftaya 3.86 — 3.87 lira aralığına çekilerek başladıktan sonra yeniden tırmanışa geçti.

-Altın fiyatları rekordan döndü.
Yurt içi piyasaların dün kapanmasının ardından dolar kurundaki sert yükselişlerin etkisiyle 165,9 lira ile tarihi zirvesine kadar çıkan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 165,2 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 165,5 liraya çıkarken, Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 1.108 liradan satılıyor. 

Bitcoin'e bir yasak da Google'dan
Google Sürdürülebilir Reklamlar Direktörü Scott Spencer, kripto para arzları, cüzdanlar ve yatırım tavsiyelerinin artık Google Reklamlar ağında yer almayacağını açıkladı. Facebook da bu yılın başında benzer bir hamle yapmıştı.



- Mevsimlik işçilere en yüksek ücret Ordu ve Ardahan'da ödendi.
Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri, 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artışla 66 lira, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 10,7 artışla bin 827 lira oldu.

- 118 milyarlık İsşizlik Fonu'na şubatta 104 bin kişi başvurdu.
İşsizlik Sigortası Fonundan bu yılın ilk iki ayında işsizlere toplam 738 milyon 137 bin 322 lira ödeme yapıldı.


- Şok'un yüzde 35'i halka arz edilecek.
Gözde Girişim, Şok Marketler'in halka arzına ilişkin izahnamenin onaylanması amacıyla SPK'ya başvurdu. Şok Marketler'in mayısta ek satışla birlikte yüzde 35'i halka arz edilecek, arz gelirinin büyük kısmı borç ödemelerinde kullanılacak.





- İstanbul'a "Yatırıma En Uygun Şehir" ödülü.
Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı olarak FDI Magazine’nin Cannes’daki etkinliğinde ödül aldık. Ödül, aslında İstanbul’a verildi. İstanbul,Güney Avrupa’da En Başarılı Yatırım Ortamına Sahip ve Yatırım Yapılması En Uygun Şehir” seçildi.


-  MediaMarkt 95 milyon TL ile 20 mağaza açacak.
MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökyıldırım, '' Bu sene Türkiye'De 95 milyon liralık yatırımla 20'nin üzerinde mağaza açacağız. Geçen yıl 12 ayda 12 mağaza açmıştık. '' dedi.


- 88 yıl sonra yeni beste... Erdoğan, İstiklal Marşı için "Güfte var ama maalesef istenilen beste 1930'dan bu yana çalınan bestenin yenilenmesi amacıyla bestecileri göreve çağırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşı ile eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Müziğin güftenin anlamı tam olarak yansıtamadığını söyleyen Erdoğan '' En büyük üzüntüm İstiklal Marşmızın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılmamış olmasıdır. İnşallah bir gün oda olur.
'' dedi. 

- KDV iadesinde ilk ödeme 2020 yılında... KDV iadelerinde soru iaşretleri aydınlanıyor. Tasarıya göre 2019 öncesi iadeler "bütçe el verdiğinde" ödenecek
İş dünyasını beklediği KDV iadelerinin ödenmesine 2020 yılında başlanacak. KDV iadeleri 2019 öncesi ve sonrası diye iki döneme ayrılacak. 2019 yılında KDC iadesi oluşan firmalara 2020 yılının ilk 6 ayında ödemeler yapılacak.

- Avrupa'da fulleyecek... Opet yurtdışında şirket avına çıktı
Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, ''Avrupa'da yeni satın almalarla büyümek istediklerini belirterek '' Ölçeklerimze uygun akaryakıt dağıtım zincirlerini takibe aldık. Pek çok ülkede benzer yatırımla katma değer yaratabileceğimiz satın almalar hedefliyoruz.'' dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR