Cildinize ve Teninize Göre Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?

Her güzel koku sizin için doğru koku olmayabilir. Hadi birlikte inceleyelim..

Cildinize ve Teninize Göre Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?
Yayın Tarihi: 30.03.2018 14:21:00

En uygun parfümü seçebilmek için öncelikle parfüm hakkında temel bilgileri bilmelisiniz. Doğru olan parfümü seçmiş olsanız da, parfümü doğru kullanmazsanız kokunuz ile insanları kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Uygun parfümü bulduğunuzda ve uygun şekilde kullandığınızda ise sadece kokunuz ile insanların başlarını döndürebilirsiniz. Ve en önemlisi kokunuzun burnuna gittiği insan, o kokunun size ait olduğunu bilmelidir. 

Bilmeniz Gerekenler; 

- Ten rengi de insanların kokunuzu farklı yorumlamasına ve algılamasına sebep olabilir. Esmer birine yakışan kıyafet beyaz tenli birine yakışmadığı gibi, parfümde de aynı şekilde esmer, beyaz ve buğday tenli kişilerde farklı algılamaya sebep olur.

- Sıcak havalarda ve soğuk havalarda nasıl bir parfüm seçeceğinizi bilmelisiniz. Yazın kullandığınız parfüm, kış aylarında aynı etkiyi yaratmayacaktır. Tabi kışın kullandığınız parfümde yazın aynı etkiyi göstermeyecektir.

- Akşam ve sabah saatlerinde de kullandığınız parfüm aynı olmamalıdır. İnsanlar bir kokuyu günün farklı saatlerinde farklı şekilde algılarlar. Mevsimler için de geçerlidir. Bir parfümü her mevsim kullanmamakta yarar var.

Parfümeriye gitmeden önce ve parfüm seçimi sırasında bilmeniz gereken birtakım şeyler var ;

- Seçiminizi sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde yapmayın.Yorgunluk ve uykunuzun henüz açılmamış olması sizi koku konusunda yanıltabilir ve yanlış seçim yapmanıza yol açar.

- Parfüm seçmeye yemek yemeden önce gitmekte fayda var. Yenilen yağlı ve baharatlı yemekler ten kokunuzu değiştireceği için parfüm seçimi konusunda sizi yanıltabilir.

- Kokuyu daha iyi hissedebilmek ve teniniz ile hızlı reaksiyona girmesi için parfümü bilekte nabız aldığınız noktaya uygulayın. 

- Parfüm bilek içine sürülerek ten ile tam olarak reaksiyona girmesi için yarım saat bekletilmelidir.

- Bir kaç parfüm denedikten sonra biraz ara verin. Doğru parfümü seçmek için acele etmeyin. Bir süre sonra kokuları birbirine karıştırmanız muhtemeldir.

- Koku konusunda kadınların burunları erkeklere göre çok daha güçlü ve iyidir. Bu yüzden parfüm seçmeye gittiğinizde bir bayan arkadaşınızdan doğru koku için yardım isteyebilirsiniz.

Ve en önemlisi, sahte parfümlerden kaçınmaya da özen gösterin! İçinde nasıl olduğunu bilmediğimiz kimyasallar mevcut. Sağlığınızın güzel kokmaktan daha önemli olduğunu unutmayın. Böyle parfümleri kullanmayı sürdürmek çeşitli cilt problemlerine de yol açabilir. Ayriyetten hiçbir kalıcılığı yoktur ve sahte olduğu kendini çok belli eder. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR