Çin'de Büyük Vahşet! Mezbahada Sosis Yapımı İçin Bekleyen 40 Köpek Bulundu

Çin'de bir mezbahada yaklaşık 40 tane köpek bulundu. İddiaya göre müşteriler istedikleri köpeği fotoğraflarla seçiyor. Köpekler, bu seçimden sonra sosis yapılması için kesimhaneye gönderiliyor...

Çin'de Büyük Vahşet! Mezbahada Sosis Yapımı İçin Bekleyen 40 Köpek Bulundu
Yayın Tarihi: 4.12.2020 13:42:00

Çin'in Siçuan eyaletindeki Leshan kentine bağlı Huilong köyünde yasadışı bir mezbahada, öldürülmek üzere bekleyen 40 köpek bulundu. İnsan hakları savunucuları, köpeklerin öldürülerek 'sosis' yapılacağını ifade etti.

Kafeslerde tutulan labrador ve golden retriever cinsi köpeklerin çalıntı oldukları öğrenildi. İşletme sahiplerinin, müşterileri aramak için Çin mesajlaşma uygulaması üzerinden canlı köpeklerin fotoğraflarını paylaştıkları iddia ediliyor. Müşterilerin ise fotoğraflara göz atarak köpekleri seçip öldürülmesini ve sosis haline getirilmesini isteyebildiği söyleniyor.


LABRADOR VE GOLDEN RETRİEVER CİNSİ KÖPEKLERİN ÖZELLİKLERİ


Amerika’nın en popüler köpeği olarak anılan Labrador Retriever ülkemizde de en fazla birlikte yaşanılan köpek cinsleri arasında yer almakta. Labrador cinsi çok sevimli bir görünüşe ve harika bir karaktere sahip olmasıyla tanınıyor ve evcil hayvan olarak bakılmasının yanı sıra birçok işte insanlara yardımcı da oluyor. Engelli köpeği, terapi köpeği, arama-kurtarma köpeği denilince akla gelen köpek cinslerinin ilk sırasında tabi ki Labrador var.


Labrador büyük köpeklerden biri, bu büyük köpeklerin yüksekliği erkeklerde 56-61, dişilerdeyse 53-58 santim arasında değişiyor. Ağırlıklarıysa erkeklerde 27-34, dişilerde 25-32 kiloya ulaşabilmekte. Bir su köpeği olduğu için bu ırkın patileri perdelidir, kulaklarıysa düşük olan Labrador köpeklerin gözlerinden adeta zeka fışkırır.  

Dünyanın  en sevimli, en uyumlu köpek cinslerinden biri Golden retrieverdir.  Golden retriever köpekler en iyi aile köpeği olarak da tanınıyorlar. Çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinsleri arasında ilk sıralarda olan golden retriever bugün Amerika başta olmak üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde de en fazla birlikte yaşanılan köpeklerden biri.

Tipik olarak korktuklarında havlarlar ama arkadaş canlısı olmaları iyi birer bekçi köpeği olmalarını engeller. Golden retriever'lar özellikle insanlarla iyi anlaştıkları ve çok sosyal oldukları için tercih edilirler.  Bu nedenden dolayı sıklıkla rehber köpek olarak eğitilirler .Ayrıca en zeki köpekler (IQ) testinde alman çoban köpeğinin 1. seçildiği testlerde 4. sırayı almıştır. 

Golden Retriever, kremden altın rengine kadar değişebilen kürküyle güzel ve sağlam yapılı bir köpektir. Dış tüyler su geçirmez, iç tüyler ise sıktır. Kafa, uca doğru incelen, ama yine de geniş ve güçlü görünen ağız kısmı ile iridir. Dişleri makas ısırışı ile kapanır ve belirgin bir alın çıkıntısı vardır.  Burun siyahtır. Gözler koyu renk, göz kenarları ile kahverengidir. Kulaklar orta büyüklükte ve düşüktür. Boyun ve baldırlar adaleli, göğüs geniştir. Kuyruk uzun ve düzdür ve genellikle kıvrık tutulmaz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR