Citroen E-Mehari By Courreges Limited Edition

İlk olarak önümüzdeki hafta Paris Moda Haftası’nda sahne alacak olan araç eski jenerasyona göre küçük farklılıkları beraberinde getiriyor.

Citroen E-Mehari By Courreges Limited Edition
Yayın Tarihi: 29.08.2017 21:18:00

Citroen’in ilk olarak geçtiğimiz yıl tüm dünyanın karşısına çıkardığı sınırlı üretim elektrikli modeli E-Mehari, Frankfurt Otomobil Fuarı 2017 için özel bir ortakla yeni bir kimlik kazanıyor. Fransa merkezli moda şirketi Courreges ortaklığıyla geliştirilen ve toplamda sadece 61 adet üretileceği açıklanan araç geçtiğimiz yılki form üzerine yapılan tasarımsal dokunuşlarla dikkat çekiyor. Siyah rengin hakim olarak kullanıldığı E-Mehari By Courreges, 20 milimetrelik yerden yükseklik değeriyle tasarımındaki “arazi” karakterini kullanımında da vadediyor diyebiliriz.

Tasarım detaylarından evvel E-Mehari By Courreges’nin teknik parametrelerine baktığımızda kullanılan elektrik motorunun 67 beygir güç ve 166 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Bu üniteyle 0’dan 100’e hızlanmasını 7,3 saniyede tamamlayabilen araç saatte maksimum 110 kilometre hıza erişebiliyor. Üzerinde 30kWh‘lık batarya paketini barındıran E-Mehari By Courreges, NEDC verilerine göre tek seferde 195 kilometreye kadar menzil kat edebiliyor.


Bir önceki E-Mehari versiyonuna göre dış ve iç bölümünde ayırt edilebilir değişimler barındıran araçta, 15 inç büyüklüğünde alaşım jantlar, uzatılmış kanatlar, artırılmış yükseklik ve hakim rengin kokpitte kullanılması bahsettiğimiz du değişimler arasında. Donanım olarak Parrot bluetooth destekli radyo sistemi, iki adet hoparlör ve USB bağlantısı gibi temel bileşenleri barındıran E-Mehari By Courreges’ın tüm parçalarının su geçirmez olduğunun altı çiziliyor. İlk gösterimi 8 Eylül’de Paris Moda Haftası kapsamında Fransa’da yapılacak olan E-Mehari By Courreges Limited Edition, hemen ardından Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki Citroen standındaki yerini alacak.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR