Da Vinci'nin 'Dünyanın Kurtarıcısı' Tablosu 450 Milyon Dolara Abu Dhabi'ye Gitti

New York Times gazetesi, Da Vinci'nin tablosunu 450 milyon dolara satın alan kişinin Prens Bader olduğunu iddia etti. Tablonun Abu Dabi'de açılan Louvre Müzesi'nde sergilenecek olması iddiaları güçlendirdi.

Da Vinci'nin 'Dünyanın Kurtarıcısı' Tablosu 450 Milyon Dolara Abu Dhabi'ye Gitti
Yayın Tarihi: 7.12.2017 17:07:00

16. yüzyılda yaşamış olan ünlü İtalyan ressam ve bilim insanı Leonardo da Vinci'nin 500 yıllık Salvador Mundi (Dünyanın Kurtarıcısı) adlı İsa Peygamber tablosu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de açılan Louvre Müzesi'ne gönderildi.

'Louvre Abu Dabi' müzesi yetkilileri haberi Twitter'dan duyurdu.

Tablo, Kasım ayında düzenlenen açık artırmada 450,3 milyon dolara satılarak rekor kırmış, 20 dakika süren açık artırmaya telefonla katıldığı bilinen alıcının kimliği açıklanmamıştı. Yerel basında, tabloyu bir Suudi prensin satın aldığı iddia edildi.



İSA VE İSLAM DIŞINDAKİ RESİMLER YASAK


New York Times, elde ettiği bilgilere göre, Çarşamba günü alıcıyı Suudi Arabistan Prensi Bader bin Abdullah bin Muhammed bin Farhan el-Saud olarak belirledi. Ancak Prens’in ülkesinde İsa’nın ya da İslam dışındaki herhangi başka dinin resmi ibadeti yasak.
Times, Prens Bader´in önemli bir sanat koleksiyoncusu geçmişinin olmadığını ama Suudi Arabistan’ın güçlü Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın bir arkadaşı ve ortağı olduğunu açıkladı.

‘ÖDÜN VERİLECEK YA DA YENİDEN SATILACAK’

Fransız dergi Journal du Dimanche, birkaç müzenin aralarında bulunduğu mali bir düzenlemenin parçası olarak tablonun satın alımında iki yatırım firmasının adının olduğunu bildirdi. Gazete şöyle dedi: “Tablo büyük ölçüde Ortadoğu ve Asya’daki müzelere ödünç verilecek veya yeniden satılacak.”

Satış, 179 milyon 4 bin dolarla yine New York´ta satılan Pablo Picasso’nun ‘Cezayir Kadınları’ adlı tablosunun rekorunu ikiye katlamış oldu.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR