Dar Gelirli Vatandaşlar için 20 BİN TL ve 40 BİN TL Devlet Tarafından Para Yardımı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, düşük gelirli ailelere barınma desteği olarak 20 bin ve ya 40 bin TL destek yapılacağını söylemişti. Devletin barınma destekleri içinin öden miktarları 2020 senesine özel olarak yeniden belirlenmiştir. Prefabrik ev alımları, betonarme ev

Dar Gelirli Vatandaşlar için 20 BİN TL ve 40 BİN TL Devlet Tarafından Para Yardımı!
Yayın Tarihi: 21.09.2020 22:41:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, düşük gelirli ailelere barınma desteği olarak 20 bin ve ya 40 bin TL destek yapılacağını söylemişti. Devletin barınma destekleri içinin öden miktarları 2020 senesine özel olarak yeniden belirlenmiştir. Prefabrik ev alımları, betonarme ev yapımı, ev onarımı desteği ve ev eşyası desteği miktarlarını yükselmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni sayıları açıkladı ve devletin sosyal yardımları için çeşitli programları devreye koyarak, korona virüs sürecinde alt gelir grubu kişilerin yardım edebileceği söylenmiştir.

DEVLETTEN DÜŞÜK GELİRLİLERE 20 VE 40 BİN TL DESTEK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık kapsamında yapmış oldukları barınma destekleri doğrultusunda yapılan yeni düzenlemeleri açıklamıştı. Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamada gereksinim sahibi ailelere dair olarak “ Yardımlar normalleşme ardından da bu yüzdelerde devam edecektir.” Betonarme ev yapımına dair bir evin alabileceği en az destek miktarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ev başına 15 bin liradan 20 bin liraya yükselttik. Prefabrik ev yapımını desteğini de 20 bin liradan 30 bin liraya arttırdık.” Şeklinde açıklamalar yaptı. Peki destek için nasıl başvuru yapılır, Koşullar nelerdir?

YOKSULLARA EV DESTEĞİ DOĞRULTUSUNDA DESTEK 40 BİN LİRA OLDU!

Barınma yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlara bir diğer destek de betonarme ev yapım desteği olarak öne çıkmaktadır. Bakan Zehra Selçuk tarafınca yapılan açıklamada bu nedenle ödenen yardım miktarı da 30 bin liradan 40 bin liraya çıkarılmıştır. Betonarme ev desteği için uygulanacak olan başvurularda da prefabrik ev desteği başvuru koşulları aranmaktadır. Yani vatandaşın oturulmayacak eski ve bakımsız bir konuta sahip olması, hane halkı kazancının 701,32 geçmemesi koşullarını taşıması durumunda betonarme ev desteği almasına izin verilmektedir.


EVLERİNİ KENDİ YAPMAK İSTEYENLERE MÜJDELİ HABER!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık tarafından yapmış oldukları barınma destekleri doğrultusunda yapılan yeni uygulamaları duyurmuştur. Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamada: “Yardımlar normalleşme sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında hane başına 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Prefabrik ev yapımı yardımını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. 3 bin lira olan, afet sonrası yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik” sözlerini ekleyerek devletin destek ödemesi doğrultusunda destek parası yapmaya devam edeceğini vurgulamıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI NE? BAŞVURU NEREYE YAPILIYOR?

Bakanlıktan söylenen açıklamaya göre ev yapımı ve ev onarımı yardımı almak isteyen kişilerin dar gelirli olması gerekmektedir. Dar gelirli kişiler, ev onarım ya da ev yapımı için yardım ödemelerinden SYDV’lere ya da Çalışma il Müdürlüklerine başvuruda bulunarak yapabilmektedir.

KİRA DESTEĞİ DE YAPILMAKTADIR

Devlet tarafınca özellikle de dar gelirli kişilere kira desteği de yapmaktadır. Kira desteği ücreti şehirlere değişmekle birlikte en az 595TL’dir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR