Dark

Karakterlerin kim olduğunu ya da hangi dönemde olduklarını anlayamamakla beraber, bu Alman yapımı zaman yolculuğu deneyimini yaşatan dizi, bizlere günümüz ve nostaljinin sarhoş edici karışımını sunuyor.

Dark
Yayın Tarihi: 15.08.2019 14:29:00


Televizyon dünyası bizlerle bir çok tuhaf olay içeren dizi serileriyle buluşturdu. Onlardan biri olan Netflix'in Dark adlı dizisinde de, küresel hayran kitlesine sahip bir doğaüstü drama şahit oluyoruz. Alman yapımı olan bu Netflix dizisi, Winden şehrindeki ormanda bulunan karanlık ve derin bir mağaraya bağlantılı olarak geçiyor. İlk bölümü bir intihar ve ortadan kaybolan bir çocuğun 33 yıl öncesine gitmesiyle başladı. İlk sezon sonunda, Winden halkının araştırmaları ve gezileri sonucu "Tanrı Parçacığı" denilen bir solucan deliğinin var olduğunu öğrendik.


Durmak bilmeyen yağmurlar, gökten yağan ölü kuşlar, gizemli zaman yolculukları, Latince yazıtlar ve günahkar rahipler ile Winden kasabası iyi ve kötü arasındaki sonsuz savaşın gerçekleştiği yer haline geliyor. İnsanlar “Hepsi birbirine bağlı” ve “Olması gerektiğinde her şey oluyor” gibi şeyler söylüyorlar. Birinci sezonda Jonas, Winden sakinlerinin farklı yaşlarda ama aynı insanlar olduğunu fark ediyor. İkinci sezon başladığında ise, Winden'in bir nükleer patlama yüzünden yok edileceğini öğreniyoruz. Olaylar 1920, 1950, 1980, günümüz ve gelecekte gerçekleşiyor, herkes ve olayların hepsi birbiriyle bağlantılı. Dizideki başrol oyuncular, farklı zamanlara giderek kendilerini yalnız kalmış şekilde ve farklı olayların içinde buluyorlar. Karakterlerin neler olup bittiğini anlamaya çalışmaktan başka kendi aralarında yaşadıkları çatışmalar da gittikçe büyüyor. Diziyi izlememiş olanlar ve merak edenler için işte dizinin fragmanı. 



 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR