Devletten 28 bin TL geri ödemesiz teşvik verilecek!

Genç girişimciler için devletten müjdeli haber geldi! Düzenlenen bu proje kapsamı doğrultusunda gençleri iş hayatına kazandırmak ve özellikle de gençlerin kendi işine kurmasına yönelik düzenlenmektedir

Devletten 28 bin TL geri ödemesiz teşvik verilecek!
Yayın Tarihi: 1.06.2020 14:50:00

Genç girişimciler için devletten müjdeli haber geldi! Düzenlenen bu proje kapsamı doğrultusunda gençleri iş hayatına kazandırmak ve özellikle de gençlerin kendi işine kurmasına yönelik düzenlenmektedir. Devlet tarafından genç girişimciler için birbirinden farklı destekler ile iş hayatına gençleri kazandırmak hedeflenmektedir. 2020 yılı içerisinde genç girişimciler için karlı bir gelecek olacağı ifade edildi. Peki, genç girişimci için devlet teşvikinden nasıl yararlanılır? Devlet teşvikinden yararlanmak için gerekli olan şartlar nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizden öğrenme fırsatını bulabilirsiniz. İşte Detaylar…

29 yaşının altında olan genç girişimciler için devletten vergi ve prim destek ödemeleri sağlanacak. Bu desteklerde prim destekleri için 1 yıl ve vergi desteklerinde ise 3 yıl olacak şekilde belirlenmiştir. Böylelikle 18 yaşını doldurmuş olan genç girişimciler bu fırsatları değerlendirme fırsatını bulabilecek ve hem vergi hem de prim ödemelerinden bir müddette olsa rahat olacaktır. Böylelikle amaç genç girişimcileri iş hayatına kazandırmak bulunmaktadır.


VERGİ VE PRİM DESTEĞİ İLE İLGİLİ DESTEK ŞARTLARI NELERDİR?

Vergi ve prim desteğinden yararlanmak için öncelikle 29 yaşının altında olmak bulunmaktadır. Böylelikle genç girişimciler için devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Peki, vergi ve prim desteğinden yararlanmak için gerekli olan şartlar nelerdir? Pek çok vatandaşımız tarafından merak edilerek araştırılan sorunun cevabını şu şekilde vermek isteriz;
  • Kendi işinde çalışmak,
  • Ortaklık söz konusu olması halinde ortaklar arasında yalnızca en genç olan ortak bu sigorta prim desteklerinden faydalanabiliyor.
  • Ortaklık söz konusu olduğunda bu destekten faydalanmak adına bütün ortakların şartları sağlıyor olmaları gerekiyor.
  • 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.
  • Adi ortaklık ya da şahıs şirketi kurmuş olmak gerekiyor.
  • İlk kez bir mükellefiyet açılmış olması gerekiyor.
  • BAĞ-KUR kapsamında ilk defa 01.06.2018 tarihinden itibaren sigorta başlangıcının olması gerekiyor. 
Bu şartlara uyum sağlanması durumunda Hazine ve Maliye bakanlığı tarafından vergi ve prim destek ödemeleri karşılanacaktır. Bu yardımlar sayesinde genç girişimciler böyle fırsat doğrultusunda 1 yıl boyunca SGK ya prim ödemesi gerektirmeden kendi işini tam anlamıyla oturtma fırsatını bulabileceklerdir. Aynı zamanda primler en alt düzeyden hesaplanarak yıllık 12 bin 184 TL olarak belirlenmiştir.
 
VERGİ VE PRİM DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Günümüzde pek çok vatandaşımız bu fırsattan yararlanmak istemektedir. Genç girişimler bu destekten yararlanarak prim destek başvurularının nasıl yapılacağı merak ediyorlar. Bunun için öncelikle bağlı olduğunuz vergi dairesi doğrultusunda temin edeceğiniz Gen Girişimci Kazanç İstisnası Belgesi ile birlikte bulunduğunuz il ya da ilçeler de yer alan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne müracaat yapmanız gerekmektedir.

Başvurunuzun onaylanmasının ardından genç girişimci olacak ve 3 yıllık vergi istisnasından yararlanabileceksiniz. Böylelikle bu kapsam doğrultusunda her vergilendirme dönemi için 75 bin TL uygulanması ön görülmektedir. Bu doğrultuda 150 bin TL’lik fatura kesilmesi ile birlikte eğer işletmenin 50 bin TL vergi matrahı bulunur ise 25 TL olarak belirlenmektedir. Böylelikle vatandaşların ceplerine 16 bin 550 TL kar kalarak büyük avantaj sağlama olanağına sahip olacaklardır.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR