Devletten geri ödemesiz, elektrik faturası, gıda, yakacak ve ev onarım desteği !

Devletten geri ödemesiz, elektrik faturası, gıda, yakacak ve ev onarım desteği ! Birçok devlet kurumu birçok alanda vatandaşlara karşılıksız, geri ödemesiz destek sağlamaya devam ediyor. Kış aylarında artan talepler ile devletten geri ödemesiz yardım desteklerini nasıl alınabilecek, başvurular...

Devletten geri ödemesiz, elektrik faturası, gıda, yakacak ve ev onarım desteği !
Yayın Tarihi: 17.10.2020 20:45:00

Devletten geri ödemesiz, elektrik faturası, gıda, yakacak ve ev onarım desteği ! Birçok devlet kurumu birçok alanda vatandaşlara karşılıksız, geri ödemesiz destek sağlamaya devam ediyor. Kış aylarında artan talepler ile devletten geri ödemesiz yardım desteklerini nasıl alınabilecek, başvurular...

Devlet kurumları ihiyacı olan yardıma muhtaç ailelere çok sayıda ve çeşitli alanda yardım talebinde olduğunu gösteren vatandaşlara karşılıksız, geri ödemesiz destek sağlamaya devam ediyor. Bu yardım desteklerine başvurular ise kış aylarında gözle görülür bir şekilde haliyle artıyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler elektrik faturası, gıda yardımları, yakacak desteği ve ev bakım onarım tadilat alanlarında destek alabiliyorlar.



Kış gelirken kış aylarının hemen öncesinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar devlet desteklerine başvuruda bulunuyor ve bu başvuru da ihtiyaçları bulunduğu alanlarda devletten karşılıksız yardım talep ediyorlar.

Vatandaşlara yardım sağlayan devlet kurumları vatandaşların bu taleplerine çok sayıda destek programı ve destek kampanyalarıyla cevap veriyorlar. Hatta bu desteklerin birçoğu geri ödemesiz, karşılıksız oluyor. Vatandaşların en çok ihtiyaç duydukları ve talep ettikleri alanlarda yardım sağlanıyor.Yardım bekleyen vatandaşların devletten alabilecekleri yardımların en çok talep gören ve genele hitap edenleri sizler için sıraladık;

- Elektrik Desteği,
- Gıda Yardımı,
- Yakacak Yardımı,
- Barınma Bakım Onarım Yardımı.



Yakacak yardımı ve başvuruları;

Yakacak yardımı başvuruları nasıl olur ? Vatandaşların yakacak yardımı alabilmeleri için maddi durumu kötü olan ve aylık geliri düşük olması aranan şartlar arasında. Yakacak desteği ödemelerinde en ön önemli şartı, hane başına gelir tutarı. Aile Bakanlığı tarafından açıklanan duyuruda; hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden bu da 701,32 TL yapar, bu tutardan az olan ailelerin başvuru yapabileceklerini açıkladı. Yakacak yardımı destekleri yılda bir defa yapılıyor. Yakacak başvuruları ise vatandaşların yaşadıkları ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. Yakacak desteğine başvurmak için vatandaşların direkt olarak desteği verecek olan belirlenen vakıflara gidilmesi gerekiyor.



Elektrik yardımı başvuruları;

Elektik desteği yakacak desteğinden farklı oluyor. Elektrik desteği her aileye sağlanmıyor. Bakanlık elektik desteğini daha önceden sosyal yardım alan ve almaya devam eden ailelere veriyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ulaştırılan elektrik desteği için herhangi bir başvuru işlemi yapılmıyor. Kurum Bütünleşik Sosyal Yardımlar Bilgi Sistemi üzerinden her ay yeni listeler hazırlıyor ve listelerle kimlerin devletten elektrik desteği alacağını belirliyor ve elektrik yardımı listesini buna göre hazırlıyor. Elektrik yardımın verileceği belirlenen listede olanlar PTT'den fatura ödemeleri sırasında kimlik kartı ile devletin sağladığı bu elektrik desteğinden yararlanıyor.
- 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
- 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
- 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
- 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL elektrik yardımı yapılıyor.
Destek milktarı 53 TL ile 106 TL arasında değişiyor.




Gıda yardımı başvuruları;

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Gıda yardımları da yakaack desteğinden farklı olarak, düzenli yapılan yardımlar olup ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için vatandaşlara düzenli olarak ödeniyor. Bu yardımlardan faydalanmak isteyenler için başvuru adresleri ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlükleri ile il vakıflar genel müdürlüğü birimleri olarak belirlenmiştir.



Ev bakım ve onarım yardımı;

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan bu ev bakım ve onarım destek ödemesi nasıl oluyor derseniz; yaşanan hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden yani 701,32 TL'den az olan haneler için sağlanıyor. Vatandaşın sağlığına uygun olmayan, sağlam olmayan ve kötü durumda bulunan evlerde yaşayan vatandaşlara yapılan tadilat yardımında vatandaşlara 20.000 TL'ye kadar ev bakım ve onarım desteği sağlanıyor. Bu ev bakım ve onarım yardımlarından faydalanmak için ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüklerine bizzat başvuru yapılması gerekiyor.












 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR