Devletten İhtiyaç Sahiplerine Müjde! Aylık 700 TL Sosyal Yardım Ödemesi

Devlet 2020 yılında Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşlara sosyal yardımlarla destek olmayı sürdürüyor! Halkın birçok kesimine yönelik sosyal yardım ve destekler sağlanıyor. Ancak bazı yardımlar için başvuru şartı ve bir takım gerekli şartlar aranıyor.

Devletten İhtiyaç Sahiplerine Müjde! Aylık 700 TL Sosyal Yardım Ödemesi
Yayın Tarihi: 8.08.2020 13:37:00

Devlet 2020 yılında Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşlara sosyal yardımlarla destek olmayı sürdürüyor! Halkın birçok kesimine yönelik sosyal yardım ve destekler sağlanıyor. Ancak bazı yardımlar için başvuru şartı ve bir takım gerekli şartlar aranıyor. Sosyal yardımlar da, bu süreçte ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlardan, şartları taşıyanlara veriliyor. Peki 2020 yılında Devletten sosyal yardımlar neler, başvuru şartları var mı? Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında Devletten vatandaşa yönelik sosyal yardımlar tüm hızıyla sürüyor. Pandemiden dolayı ekonominin çarkları tüm dünyada yavaş dönmeye başlamışken, kiracılar, çalışanlar (işçiler), esnaf vb. toplumun pek çok kesimi eknoomik anlamda olumsuzluklarla karşı karşıya kaldı. Devlet ise bu süreçte hızlıca açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi ile ekonomik destekleri bir bir yürürlüğe soktu. Koronavirüste normalleşme sürecine girilmesine karşın ekonomik anlamda normalleşme tam anlamıyla sağlanamadı. Bu bakımdan sosyal yardımlar da halen daha verilmeye devam ediyor. Vatandaşlara Devletin ilgili kurumlarınca gıda, yiyecek, yakacak ve nakdi destek ödemesi gibi pek çok sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki sosyal yardım almak için şartlar nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? 2020 yılında halen devam eden sosyal yardımlar nelerdir?

2020 KİRA YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı ödemeleri, Koronavirüs öncesi dönemde olduğu gibi bugün de ödenmeye devam ediyor. Devlet iki türlü kira yardım ödemesi yapıyor. İlk olarak evi kentsel dönüşüme tâbi olan kiracı ve ev sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, ihtiyaç sahibi ailelere ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf'larınca kira yardımı ödemeleri yapılıyor.

Kira yardımı alabilmek için kişinin ve ailesinin gerçekten maddi acziyet içerisinde olması ve kirasını ödemekte zorlanmasıdır. Kira yardımı, Aile, Çalışma ve SOsyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı müdürlükler, STK'lar, Özel vakıf ve dernekler ile Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ile alınabilmektedir.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ!


Maddi durumu olmamasına karşın çocuğu anaokulu, ilk veya ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören ailelere de eğitim yardımı olarak Devlet tarafından sosyal yardımlar ödenmektedir. Ailelerin maddi sorunları nedeniyle çocukların eğitim hayatı olumsuz etkilenmesin ve aksamasın diye Devlet tarafından 500-800 TL arasında ekonomik destek verilmektedir. Anaokulu öğrencileri için 500 TL, ilkokula gidenler için 750 TL ve lise öğrenimi gören öğrencilere ise 800 TL destek ödemesi yapılmaktadır. Üniversite öğrencilerine ise 900 TL ve üzerinde yardım sağlanmaktadır.

AİLELERE ELEKTRİK FATURASI YARDIMI 

İhtiyaç sahibi durumda olan ve belirli şartları taşıyan vatandaşlara Elektrik faturası desteği verilmektedir. Desteğin tutarı ailede yaşayan kişi sayısına göre belirlenmektedir. Buna göre bir ailede;

- 2 kişinin yaşaması durumunda aylık 75 kwH enerji tüketimine göre 53 TL,
- 3 kişi olması durumunda aylık 100 kwH enerji tüketimine göre 71 TL,
- 4 kişi olması durumunda aylık 125 kwH enerji tüketimine göre 88 TL,
- 5 kişi olması durumunda aylık 150 kwH enerji tüketimine göre 106 TL elektrik fatura desteği sağlanmaktadır.

Elektrik faturanızla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il-ilçe müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz. Ayrıca Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da müracaat edilebilmektedir.

İŞİ OLMAYAN VATANDAŞA DEVLETTEN DESTEK ÖDEMESİ

Bu süreçte işsiz kalan, çalışmayan ve herhangi bir maddi geliri bulunmayan muhtaç durumdaki vatandaşlara Devlet tarafından birçok sosyal yardım ödemesi ve desteği verilmektedir. Gıda yardımı, çocuk bez yardımı, para-nakit yardımı, yakacak yardımı, kıyafet-giysi yardımı vb. birçok türde sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve ailelere sağlanmaktadır. Bu yardımlardan faydalanabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edilerek gerekli bilgilerin alınması önem taşımaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR