Dikkat Yasaklar Tekrar Gündemde. Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Seyahat kısıtlamarına yeni önlemler bekleniyor. Koronavirüs tablosundaki vaka sayılarının artması sebebiyle kısıtlamalar tekrar gündem noktası oldu...

Dikkat Yasaklar Tekrar Gündemde. Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?
Yayın Tarihi: 2.12.2020 12:17:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından günlük olarak duyurulan koronavirüs vaka sayılarındaki ürküten tablo devam ederken yeni kısıtlamalar için gözler hafta başına çevrildi. Alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarında azalma olmaması ve bazı vatandaşların halen tedbirsiz davranması sebebiyle Cumhurhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirlerin alınabileceğinin sinyalini vermişti. Bu kapsamda hafta sonu sınırlı süre ile uygulanan sokağa çıkma yasağı tüm güne çıkarılabilir, vaka sayısının fazla olduğı illerde hafta içi sokağa çıkma yasağı kararları da alınabilir.

Koronavirüse karşı yürütülen mücadelede artan vaka sayıları sonrası Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu harekete geçti. İki haftadır hafta sonları için 20.00 ila 10.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının hafta içi de dahil edilerek uygulanmaya başlanması gündemde. Bu yasak gerçekleşirse hafta sonu kısıtlaması da pandeminin ilk günlerindeki gibi uygulanmaya başlanacak. Ayrıca bazı şehirlere de seyahat (giriş-çıkış) kısıtlaması da getirilebilir. 


HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?


Bazı illerde vaka sayılarında çok ciddi artışlar olması nedeniye il bazında hafta içini de kapsayacak şekilde 14 günlük bir yasağın da uygulanabileceği ve sadece temel ihtiyaçların karşılanması için her aileden bir bireyin sokağa çıkmasına müsade edilmesi kararı da gündemde olacak.



TEDBİRLER SIKILAŞTIRILACAK


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün koronivirüs vakalarındaki artışın altını çizerek "Maalesef vatandaşlarımız özellikle 'tamam' diye ifade ettiğimiz tedbirler konusunda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" diye ifade etti. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri daha da arttıracak.

Salgında yüksek risk oluşturan yaş gruplarının her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ya da sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması da planlanmakta.


ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI GELEBİLİR


Havaların soğuması sebebiyle seyahat olmayacağı ön görülerek iller arası sınırlama geçtiğimiz kararlarda gündeme alınmamıştı. Önümüzdeki günlerde ise virüsün seyrine bağlı olarak şehirler arası yolculuğa da yasak gelebilir. Özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu şehirlerden dışarı çıkılmasına izin verilmeyebilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR