Dinamo Kiev-Fenerbahçe Maçı Ne Zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda İsveçli hakem Gleen Nyberg’in yöneteceği Dinamo Kiev ve Fenerbahçe mücadelesi merakla bekleniyor.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe Maçı Ne Zaman?
Yayın Tarihi: 14.07.2022 14:54:00

Polonya’nın Lodz şehrinde yer alan Miejski Stadyumunda oynanacak maçın ilki 20 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00’da. Rövanş maçı da 27 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak.

Karşılaşmaların ise kuvvetle muhtemel Exxen Platformunda yayınlanması beklenmekte. Peki, Fenerbahçe turu geçerse olası rakipleri kimler olacak?

• Strum Graz
• Monaco
• Union Sg
• Midtjylland  /AEK Larnaca

Dinamo Kiev Dişli Bir Rakip mi?

UEFA Şampiyonlar Liginde Fenerbahçe’nin 2.eleme turunda karşılaşacağı rakibi Dinamo Kiev Ukrayna’nın en köklü ve güçlü takımlarından biri. Bir dönem teknik direktörlüğünü Beşiktaş ve Galatasaray’ı da çalıştıran Mircea Lucescu ’nun yaptığı Dinamo Kiev bugüne kadar pek çok başarıya imza atmış bir takımdır.

Ukrayna temsilcisi takım 974 ve 1975 yıllarında ve 1985 – 1986 yılları sezonlarında Kupa Galipleri Kupasını kazanmış 1975 yılında da UEFA Süper Kupası’nı alarak büyük bir sükse yapmıştır. Geçmiş yıllarda, Fenerbahçe ile Dinamo Kiev Avrupa resmi maçlarında tam dört defa karşılaşmış ve bu maçlardan ikisi berabere biterken ikisini de Dinamo Kiev kazanmıştı. Dolayısıyla, Fenerbahçe için Ukraynalı rakip oldukça güçlü ve iddialıdır.

Sarı Lacivertliyi Neler Bekliyor?


İlk olarak 2006-2007 sezonunda Dinamo Kiev ile karşılaşan sarı lacivertli takım UEFA Şampiyonlar Ligi 3.eleme turunda karşılaşmıştı. Deplasmanda rakibine 3-1 yenilen Fenerbahçe rövanş maçında 2-2 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi maçlarıyla yoluna devam etmişti.  

Başarılı bu iki takımın bir diğer karşılaşması ise 2008- 2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında olmuştur. G Grubunda yer alan İngiltere’den Arsenal, Portekiz’den Porto takımları ile ve Dinamo Kiev ile de iki defa karşılaşan Sarı lacivertliler iç sahada 0-0 berabere kalmış deplasmanda da rakibine 1-0 yenilmişti.

Fenerbahçe Dinamo Kiev Müsabakaları

Fenerbahçe bugüne kadar Ukrayna’nın temsilcileri ile 11 defa karşılaştı. Karşılaştığı bu müsabakalarda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet gören Fenerbahçe 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde top koşturma şansını yitirmişti. Bu sezonda Ukraynalı ekip 0-0 maçının rövanşında ise 3-0 ile galibiyeti tatmıştı.

Dinamo Kiev’in Fenerbahçe Yorumu

20 Temmuz’da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan başarılı takım Dinamo Kiev maç. Öncesi Fenerbahçe’ye övgüler yağdırdı. Fenerbahçe’nin iyi ve organize bir takım oluğunu belirten Ukraynalı rakip dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ukraynalı yıldız oyuncular, ayrıca bu maçın kendileri için son derece önemli olduğunu da belirtirken Fenerbahçe’nin başarılı bir takım olduğunu bu yüzden de maçta iyi oynatacaklarını da eklediler.

Şampiyonlar Ligi ön eleme öncesi sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe bir taraftan da transfer hazırlıklarını ve çalışmalarını yürütüyorlar. Orta saha ve sol bek için Brezilyalı isimlerle de görüştüğü bilinen Fenerbahçe forvet oyuncusu için de tam gaz çalışıyor. Sörloth için teklif de götüren sarı lacivertli ekip RP Leipzig konusunda tam bir şok yaşamış durumda.

Bu arada,  ESPN Sao Paulo’nun 21 yaşındaki sol bek için yapılan 3 milyon Euro’luk teklifi de kabul ettiğini yazdı. Genç ve başarılı oyuncu ile de anlaşan sarı lacivertliler Wellington’ı en kısa süre içinde İstanbul’a getirerek Dinamo Kiev maçına yetiştirmeyi planlıyor. Dört koldan transfer çalışmalarını yürüten Fenerbahçe Dinamo Kiev müsabakası öncesi kadrosunu bildirmesi için kalan son 10 günlük sürede son hızla transferlerini tamamlamaya uğraşıyor. Yönetim transferlerini mutlaka karşılaşmaya yetiştirme telaşında.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR