Diş Çürüğü İçin Özel Aşı

Geliştirilen yeni bir aşı ile Diş Çürüğü sorununa tamamen çözüm üretildi.

Diş Çürüğü İçin Özel Aşı
Yayın Tarihi: 25.09.2017 12:16:00

Teknoloji hayatımızın hemen her alanında olduğu gibi sağlık sektöründe de kendisini göstermeye başladı. Teknolojiden yararlanılarak geliştirilen yeni bir aşı Diş Çürüğü sorununa tamamen çözüm oluşturacak. 

Söz konusu yeni atılım Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından yapılan çalışmalarla beraber yapılmış. Enstitü tarafından yapılan araştırmalarda, proteinler üzerinden özel bir aşı geliştirmeyi başarmış durumda. Yapılan araştırmalarda farklı proteinlerin bir araya getirilerek oluşturulan aşı ise diş çürüklerini tamamen engelleyebiliyor.

Kısa süre içerisinde testlerine de geçilen yeni aşıların dişlere karşı herhangi bir yan etkisi olmadığını da belirtelim. Zaten asıl meselenin de bu olduğu belirtiliyor. Diş Çürüğü konusunda daha önce geliştirilen birçok aşı için yan etki uyarıları yapılmıştı. Yan etkiler nedeniyle hastaların ağız sağlığının bozulduğu ve hatta çeşitli enfeksiyonlarla karşı karşıya kalındığı görülmüştü.

Bu kez ise başarı elde edilmiş ve yan etkiler tamamen sıfıra indirilmiş gibi gözüküyor. Şu an için yeni geliştirilen aşıların, fareler üzerinde testlerinin devam ettiği belirtiliyor. Henüz insanlar üzerinde bir deneme yapılmadığı fakat bunun da kısa süre içerisinde yapılacağı bilgisi var. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR