Doğuda ve Kuzey Irak Süleymaniye'de Deprem, Halk Sokaklarda - 12 Kasım 2017

Türkiye'nin doğusunda bir çok şehirde çok şiddetli bir sallanma meydana geldi. Sosyal medyada korku ve paniklerini dile getiren bazı vatandaşlar yetkililerden bilgi beklediklerini dile getiriyor.

Doğuda ve Kuzey Irak Süleymaniye'de Deprem, Halk Sokaklarda - 12 Kasım 2017
Yayın Tarihi: 12.11.2017 21:51:00

Irak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki birçok şehirde hissedildi. 

Süleymaniye Şiddetli Sallandı

Depremin merkez üssünün Süleymaniye olduğu belirtildi. Bölgenin şuanki karışık durumundan kaynaklı hastaların hastaneye, hastanelerin hastalara ulaşmasında zorluklar yaşanacağı ileri sürülüyor.

Merkez Üssü Halepçe

Deprem'in merkez üssünün İran sınırına yakın bir bölge olan Halepçe. Halepçe ayrı zamanda Süleymaniye'nin 32 km kuzeydoğusunda

Yaşanan O Anlar



Arkçılar Devam Ediyor

Bölge halkı için gecenin oldukça zor geçeceği belirtiliyor. Halkın sokakta terör korkusu evin içerisinde de deprem korkusu var. Arkçı depremler de durmadan devam ettiği için halk eve girmekte zorluk çekiyor. 

Deprem Türkiye'den de Hissedildi

Deprem Türkiye'de Batman, Mardin, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Şırnak, Van ve Şanlıurfa'dan da hissedildi. Sosyal medyada "sallanıyoruz", "deprem oluyor", "deprem", "Kuzey Irak Deprem", "Süleymaniye Deprem" hashtagleri üzerinden yapılan konuşmalarda halkın panik içinde olduğu belirtiliyor.

Uzmanlardan Uyarı: "Bize Uzak, Korkmayın"

Deprem haberi ardından arka arkaya açıklamalar geldi. Uzmanlar bölge için henüz bir şey söylemenin geç olduğunu belirtirken, 7.3 büyüklüğündeki bir depremin yıkıcı özelliği olduğunu ancak Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.


Ancak yine de korku ve panik yaşayanlar varsa birkaç saat kendilerini dışarda bekletip rahatlayıp tekrar içeri girebileceklerini ifade ettiler.

Kızılay 10 Bin Yatakla Bölgeye Ulaşmaya Çalışıyor

Kuzey Irak Erbil'deki Kızılay depolarından bölgeye ulaşılmaya çalışıyor. Merkezi hükümet ve Kuzey Irak hükümeti arasındaki iletişimsizlik sebebiyle süreçte problemler olduğu belirtiliyor. 

Hakkari Valisi'nden Açıklama 

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, depremde can ve mal kaybının olmadığını belirterek, depremin merkez üssüsün Irak'ın Süleymaniye kenti olduğunu söyledi.

İran'dan Açıklama

İran makamlarından gelen açıklamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği Yardım İletişim Telefon Hattı

Bağdat Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının Kuzey Irak'taki tanıdıklarına, akrabalarına ulaşması için bir telefon hattı kurdu.

+964 790 190 94 06 numaralı telefondan Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliğine ulaşabilirsiniz.

Düzce Depremiyle Aynı Gün: 12 Kasım

12 Kasım Türkiye için de Düzce depremini hatırlatan acı bir gün. Bugün televizyonda ve sosyal medyada Düzce depremi anısına bir çok yayın ve paylaşımda bulunuldu. Tam da Düzce depreminin anıldığı gün 12 Kasım 2017 tarihinde Kuzey Irak Süleymaniye depreminin neredeyse aynı şiddetle yaşanması uzmanların dikkatini çekti.

Irak'tan İlk Açıklama Geldi

Irak'taki yetkililerin yaptığı ilk açıklamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde de yaralı olduğu belirtildi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR