Dolar ne kadar oldu? 8 temmuz Dolar Kuru neden yükseliyor

8 Temmuz 2019 Pazartesi günü yeni haftada dolar ne kadar oldu? Dolar/TL hareketliliği başladı. Dolar kuru neden yükseliyor? Haftaya hızlı bir giriş yapan Dolar TL karşısında değer kazanmaya başladı. Dolar neden çok yükseldi, ne oldu?

Dolar ne kadar oldu? 8 temmuz Dolar Kuru neden yükseliyor
Yayın Tarihi: 8.07.2019 11:43:00

8 Temmuz Pazartesi yeni haftanın açılış gününde, piyasaların açılmasıyla hareketli anlar yaşanıyor. Hafta sonu Türkiye ve Dünyada yaşanan gelişmeler Dolar kurunu etkiledi. 8 Temmuz Pazartesi anlık dolar kuru ne durumda? Dolar kaç TL oldu, neden çok hızlı yükseliyor? Soruları sorulmaya başlandı. Dolar 8 Temmuz Pazartesi saat 11.45 itibariyle 5.72 seviyesinden işlem görüyor. Peki dolar bir anda neden hızla arttı?

8 Temmuz 2019 Pazartesi gecesi, Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte 5.90 seviyelerini spekülatif bir şekilde gören Dolar kuru, 5.70-5.72 bandında seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 5.60'ın altını gören ve haftayı 5.62'den kapatan Dolar kurunda ani yükseliş vatandaşı meraklandırdı. Dolar neden yükseliyor? Bu soru yanıt arıyor.


8 TEMMUZ DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR? DOLAR KAÇ TL OLDU?

8 Temmuz Pazartesi günü Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı. S-400 meselesi nedeniyle iplerin gerildiği ABD ile G20 zirvesinde yaşanan "normalleşme" Doların ateşini kesip 5.90 seviyelerinden 5.60'ın altına düşmesine ortam hazırlamıştı. Ancak hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden alarak yerine yardımcısı Murat Uysal'ı ataması doların ateşini yükseltti. 

Dolar kuru, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasıyla birlikte yükselişe geçti. Dolar kuru, 8 Temmuz Pazartesi günü şu saatlerde 5.72 seviyelerinde işlem görüyor. Gece saatlerinde Asya piyasalarındaki spekülatif hareketlenmeler sonucu 5.90'ı gören dolar, şu anda yatay seyir izliyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR