Domain Seçimi Nasıl Yapılır?

Domain, bir web sitesinin daha fazla trafik çekmesi ve kullanıcılarda yer edinebilmesi için çok önemlidir. Domainin ismini doğru şekilde seçerseniz daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Bir firma sitesi, kişisel web sitesi, blog sitesi ya da e ticaret sitesi; ne tarz bir site açarsanız açın alan adı

Domain Seçimi Nasıl Yapılır?
Yayın Tarihi: 7.08.2020 18:52:00

Domain, bir web sitesinin daha fazla trafik çekmesi ve kullanıcılarda yer edinebilmesi için çok önemlidir. Domainin ismini doğru şekilde seçerseniz daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Bir firma sitesi, kişisel web sitesi, blog sitesi ya da e ticaret sitesi; ne tarz bir site açarsanız açın alan adı çok önemlidir. Domaininiz sizin markanıza ait kimliği yansıtır ve doğrudan ziyaretçi sayınıza etki eder.

İnternet sitenizi ziyaret etmek isteyen kişilere siteniz hakkında gerekli ipuçlarını sağlar. Bu yüzden web siteniz için seçeceğiniz domain dijital varlığınız adına önemlidir. Dikkat çekici bir alan adı ile sizler de rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.
Şimdi sizlere domain seçimi konusunda bazı tavsiyeler sunacağız;
  • Odaklanacağınız anahtar kelimeleri belirleyin. Sitenizde odaklanacağınız ana anahtar kelime domaininizde yer alabilir.  Alan adınızda anahtar kelimeler geçtiğinde SEO açısından avantaj elde edebilirsiniz. Ayrıca sitenize girecek kullanıcılar sektörünüz ve içeriğiniz hakkında fikir yürütebilir.
  • İnsanların güven duyacağı ve tercih edeceği uzantıları seçmeniz daha fazla tercih edilmenizi sağlayacaktır.  En bilinen uzantılar her zaman sitenize daha fazla ziyaretçi çeker.
  • Domaininiz kısa, vurucu ve akılda kalıcı bir ada sahip olsun. Sitenizi ziyaret eden bir kullanıcı tekrar girmek istediğinde hemen adınızı hatırlasın. Yazılabilir, sözlü olarak aktarılabilir bir isim seçin.
  • Kurumsal bir web sitesi açacaksanız alan adınız markanızın değerini yansıtsın. Markanıza odaklanan bir domain seçin.
  • Özel karakterler kullanmaktan kaçının. Domaininizde sadece alfabe içindeki harfler yer alsın. Özel karakterli domainlerin aktarılması ve yazılması zor olabilir.
  • Tercih edeceğiniz domainin tek bir telaffuzu olmalıdır. Yanlış anlaşılacak ve kullanıcıları farklı sitelere yönlendirecek telaffuzlardan uzak durum.  Global hedefleriniz varsa diğer dil ve kültürlere kolay telaffuz edilen alan adlarını seçin.
  • Alan adınızı .com uzantılı olarak aldıysanız net, org, biz, info gibi diğer uzantıları da alabilirsiniz. Bunu yaparak ana sitenize yönlendirme yaparsanız ziyaretçilerinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca marka bilinirliğinizden faydalanmak isteyenlerin de önüne geçebilirsiniz.
  • Satın alma işlemini LimonHost firmasında 3 yıla kadar yapabilirsiniz. Alan adınızı uzun süreli alırsanız her yıl yenilemek zorunda kalmazsınız. Süre dolduğunda da başkasının almaması adına geçerlilik süresini uzatın.
  • Firmanıza ait kurumsal bir domain satın almak istiyorsanız yönetici ya da şirketinizin CEO’suna ait isim ve soy ismi barındıran bir alan adı alırsanız ana alan adınız açısından daha yararlı olacaktır. Kurumsal yapınız için kişisel alan adları da kullanın.
  • Profesyonel bir firmadan alan adı kiralayın. LimonHost bu konuda size profesyonel çözümler sunacaktır.
Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Bir web sitesine sahip olabilmeniz için domain satın aldıktan sonra hosting paketi de seçmelisiniz. LimonHost’ta çok sayıda hosting paketi sizleri bekliyor.  Web sitenizin trafik durumu, web sitesi sayınız gibi birçok ihtiyacınıza göre doğru paketi seçmeniz gerekiyor.  Bu yüzden size hosting seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan bahsedeceğiz;
  • Hosting hizmetleri Linux ya da Windows olmak üzere iki farklı grupta incelenir. Kullanacağınız platforma uygun bir seçim yapmanız gerekiyor. Windows hostingler ASP ve ASPX yazılımlarını destekler. Linux hostingler ise PHP  yazılımını destekler.
  • Kiralayacağınız sunucu paketinin e mail kullanım sayısı da önemli. Satın alacağınız hosting paketinde kaç tane mail hesabı açabileceğinize dikkat edin. Kurumsal firmanız için web sitesi kurulumu yapıyorsanız mail trafiğiniz yoğun olacağı için mail kotanız ve mail adresi sayınız fazla olmalıdır.
  • Her hosting paketinde LimonHost müşterilerine özel bir disk alanı ayırır. Web siteniz için depolama alanında bir kapasite açılır. Tercih edeceğiniz pakete göre kotalar farklıdır. Bunun için kullanacağınız disk alanını karşılayacak bir paket seçin.
  • Her web sitesinin ortalama bir trafik beklentisi vardır. Web sitenizi ziyaret edecek kullanıcı sayısı çok fazla olursa ve hosting paketiniz bu sayıyı desteklemezse sorun yaşayabilirsiniz. Size erişim konusunda sorun yaşatmayacak, ziyaretçi trafiğinizi kaldıracak bir paket seçmelisiniz.
  • Hosting paketinde yönetim paneli de önemlidir. LimonHost’ta cPanel’den yararlanabilirsiniz.
  • Web sitenizin güvenliği için güvenlik sertifikası kullanmalısınız. LimonHost’tan satın alacağınız tüm paketlerde aylık ya da yıllık kiralama şartı aranmadan SSL sertifikasından ücretsiz faydalanabilirsiniz.
  • Kesintisiz hizmet olabilmesi için sunuculardaki dosyalarınızın yedeklenmesi gerekir. LimonHost tüm hosting paketlerinde Cloud teknolojisi ile yedekleme hizmeti verir. Bu durum da her zaman yüksek performans ve erişim kolaylığı sunar.
LimonHost’ta tercih ettiğiniz hosting paketinize göre ücretsiz domain kaydı yapma şansınız olabilir. Tercih ettiğiniz paketten memnun kalmadığınız durumda 15 gün içinde iade etme şansınız da vardır. Üstelik iade işlemi için bir neden belirtmenize de gerek yoktur.
Firma müşterilerine hosting paketinde otomatik kurulum servisleri sunar.  Wordpress,  Joomla, Magento,  Drupal,  Opencard,  Prestashop gibi en popüler seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Tüm otomatik kurulum servislerinden ücretsiz şekilde yararlanabilirsiniz. Tek bir tıkla kolay ve hızlı şekilde yükleme yapabilirsiniz.

Markanızı zirveye taşıyacak bir web sitesi için domain ve hosting seçimi yapmak istiyorsanız LimonHost kalitesine güvenin.
 
 
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR