Dubai'de Alışveriş Nerede Nasıl Yapılır?

Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği, özellikle de Avrupalı turistlerin gözbebeği Dubai'ye bir gün yolunuz düşerse, sizin için yazdığımız bu yazıyı önceden okumanız çok işinize yarayacaktır.

Dubai'de Alışveriş Nerede Nasıl Yapılır?
Dubai Mall dünyanın en büyük alışveriş merkezi. Ciddi bir alışveriş için en az 1-2 akşamınızı buraya ayırmanız gerekebilir.
Yayın Tarihi: 9.08.2017 16:52:00

Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği, özellikle de Avrupalı turistlerin gözbebeği Dubai’de yaz aylarında sıcaklıklar 50 derecelere yaklaşıyor. Hal böyle olunca, çölun ortasındaki yüksek sıcaklıklarda tek korunma ve aynı zamanda sosyalleşme alanı büyük alışveriş merkezleri oluyor. Bu devasa alanlarda dünyanın en populer giyim markalarını bulabilir, şık cafelerinde oturup bir şeyler yiyip içebilir, bazıların da ise akvaryumlarda balıklarla yuzebilir ya da kayak yapabilirsiniz.
  

Teknolojik aletlerin Türkiye’ye kıyasla ucuz olduğu Dubai’de tekstil, yeme-içme bizdeki fiyatlara paralel gidiyor. Telefon, fotoğraf makinası, ipad, iphone almak istiyorsanız tam yerindesiniz. Teknoloji meraklıları için Virgin Megastore ve Sharaf DG yaygın mağaza zincirine sahip ve aradığınız her şeyi bulabilme imkanı sağlıyor. Üç günlüğüne tatile gelmişim, onu da mağaza mağaza gezip fiyat karşılaştırarak geçiremem diyorsanız da, Jumeirah Beach’de şezlonga uzanırken Souq.com isimli web sitesinden aradığınız tüm teknolojik cihazlara daha uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. Hem de en geç iki iş günü içinde adresinize teslim ediyorlar.

Çok sayıda Avm’ye sahip olan Dubai bu konuda da "en" leri yakalamış. Hangisinden gezmeye başlayalım derseniz karşınıza tüm görkemi ve ihtişamıyla Dubai Mall geliyor. Dubai Mall sadece Dubai’nin değil dünyanın da en büyük ve en lüks alışveriş merkezlerinden biri. İçinde devasa bir akvaryumu da barındıran bu merkezde balıklarla yuzme şansına da sahipsiniz. Tabii ki belli bir ücret karşılığı.


Dev markaların boy gösterdiği, şık cafelerin yer aldığı Dubai Mall'u bir gün de gezmek kesinlike imkansız. Öyle ki metroyla geldiyseniz ,tekrar metro çıkışını bulmak için epey bir yol katetmek zorunda kalıcaksınız ve "Kayboldum. Sanırım çıkamıyacağım" deme ihtimaliniz çok yuksek. 
    
Burası beni kesmedi derseniz, kayak yapmak için Emirates Mall’ı, daha otantik bir seçenek için İbn-i Batuta’yı ve marinadaki Marina Mall’ı ziyaret edebilirsiniz. Bu merkezler nerededir, nasıl giderim derseniz de hiç endişelenmeyin. Hepsi metro güzergahının üzerinde taksiye veya araba kiralamaya hıç gerek yok.
 
Büyük binaların içinde değilde sokaklarda gezinerek alışveriş yapmak isteyenler Deirayı mutlaka görmeli. Deira Dubai’nin en eski Ticaret bölgesi. Burda Dubai'nin farklı bir yüzüyle karşılaşacaksınız.


Büyük alışveriş merkezlerindeki lüks ve ihtişamın yerini burada sizi daha sade bir yaşam karşılayacak.Otantik bır atmosferi olan Deira'nın altın ve parfüm çarşıs, alışveriş yapılacak yerlerden. Genelde İranlı esnafların baharat sattıgı dükkanlara girip safran ve daha bır çok çeşit baharat alabilirsiniz. Baharat alırken pazarlık yapmak pek ıse yaramayabilir, fiyatlar genelde her yerde aynı ama sız yine de birkaç dükkana bakıp öyle karar verin.


Belki de en lezzetli hurmaların satıldığı bu baharatçılarda, çok farklı sekilde hurmalar bulmak mümkun. Tatlı ihtiyacınızı bu sağlıklı ve lezzetli hurmalarla karşılayabilirsiniz.                       
Malum Araplar kokuya bizden daha meraklı ve bize göre biraz da yoğun kokular kullanıyorlar. Parfüm hayatlarının önemli bir parçası. İsterseniz bu yoğun baharatlı,kokuları deneyebileceğiniz parfüm çarşısını ziyaret edebilirsiniz.


Deiradakı parfüm çarsında her marka parfümü uygun fıyata bulabilirsiniz, burada sıkı bir pazarlıkla fiyatı düşürmeniz mümkun. Eşe dosta ufak hediyelikler almak istiyorsanız da kesinlikle tercihiniz Deira olsun.



Dubai Mall ‘da alacağınız herhangi bir hediyelik eşyayı burada yarı fiyatına bulabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde birşeyler almak için acele etmeyin. Deira’ya gelmek için metroyu kullanabilirsiniz. Palm Deira istasyonunda inin. Deira’nın mistik sokaklarında gezin, Dubai’nın gettosunda alışverişin keyifini çıkarın.

  
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR