Dükkân açacaklara özel geri ödemesiz 15 bin TL kredi verilecek! Hemen başvuru yapan ödemesini alabilecek!

Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı, yüz binlerce işletme mecburi olarak geçici bir süre servis dışı bırakıldı, ancak yavaş yavaş normalleşmeye doğru adımlar atılıyor.

Dükkân açacaklara özel geri ödemesiz 15 bin TL kredi verilecek! Hemen başvuru yapan ödemesini alabilecek!
Yayın Tarihi: 22.05.2020 15:23:00

Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı, yüz binlerce işletme mecburi olarak geçici bir süre servis dışı bırakıldı, ancak yavaş yavaş normalleşmeye doğru adımlar atılıyor. Sokağa çıkma yasakları 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren bir nebze daha askıya alınabilecek, eğer durum böyle ilerlerse. Piyasaların acilen düzenlenmesi ve iç ticaretin bir an önce başlaması gerekiyor. Bu nedenle normalleşme çalışmaları hem devlet kanadında hem özel sektör kanadında hızlı bir şekilde başlatıldı. İşte bu nedenle iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza devlet 15 bin TL 1 yıl geri ödemesiz kredi verebilecek. İşte 15 bin TL kredi ile alakalı tüm detaylar…

İnsanların işsiz kalması sonrasında maddi yardımlar yapıldı, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödenekleri verildi. Ancak bu önlemler geçici olarak yapılmıştı. Devlet yavaş yavaş kalıcı ekonomi tedbirleri almaya başladı. Şimdi direkt başvuru yapana 15 bin TL faizsiz ve bir yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sağlanan desteklerden bir tanesi de işyeri açma kredisi. Faizsiz bu kredi kullanımına ilişkin tüm esaslar, başvuru şartları ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin tüm ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 15.000 TL faizsiz kredi desteğine ilişkin tüm detaylar. Korona virüs sonrasında vatandaşlarımızın kendi ekonomi önlemlerini daha hızlı alabilmek için iş kuracak olan vatandaşlara 15 bin TL faizsiz ve bir yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Ödemeler faizsiz olacak. İşte tüm detaylar…


İŞ KURACAKLARA 15 BİN TL KREDİ

Korona virüs salgınından ağır etkilenen kişilere özel olarak başlatılan bu yeni kredi modeli ile beraber tüm vatandaşlarımızın başvuru yapmaları halinde faizsiz 15 bin TL 1 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Bu kredi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sağlanacak. Ancak her 15 bin TL kredi başvurusu yapana bu kredi verilmeyecek. Sadece belirli şartları taşıyabilen vatandaşlara özel olarak 15 bin TL faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi verilebilecek. Ödemeler kredinin kullanıldığı tarihten itibaren tam bir yıl sonra başlayacak. Ödemelerin faizsiz olması vatandaşı sevindiren bir başka haberken en önemli ayrıntısı ödemelerin bir yıl sonra başlayacak olmasıdır. Aşağıdaki şartları taşıyan tüm başvuru sahipleri 15 bin TL faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz krediden faydalanabilecek.
  • Öncelikle bulunduğunuz ilçe SYDV'sinde dosyanızın olması gerekiyor. Dosyanız yoksa başvuru yaparak dosya oluşturabilirsiniz.
  • İkinci başvuru koşulu işyeri açacak kişinin faaliyet yürüteceği iş alanına uygunluğu. SYDV'ler tarafından yapılan açıklamada, "Yapmak istediğiniz işe ait yeterlilik, ustalık belgesi gerekmektedir. Yapmak istediğiniz iş ile ilgili daha önceden deneyiminizin olması, başvurunuzun kabul edilmesi açısından önemlidir." ifadeleri yer aldı. 
  • İşyeri kredisi açılacak işyeri için gerekli olan malzemeler için sağlanıyor. Bu kapsamda başvuru yapılmadan önce Yapmak istediğiniz iş ile ilgili kullanacağınız malzeme ve demirbaşlara ait liste hazırlanması ve üç ayrı yerden fiyat teklifi getirilmesi gerekmektedir.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

15 bin TL faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz krediye başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde il veya ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Ancak bilmeniz gereken en önemli ayrıntı her Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu 15 bin TL 1 yıl geri ödemesiz faizsiz ödemeyi yapmıyor. O nedenle başvuru yaparken mutlaka sormanız gerekiyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR