Dünyanın En Tehlikeli Motosiklet Yarışı: Isle Of Man TT

Dünyanın en tehlikeli motosiklet yarışlarından biri olarak kabul edilen Isle of Man TT, Birleşik Krallığa bağlı bir bölge olan Isle of Man adasında düzenleniyor. Yarış 26 Mayıs'ta başlayıp, 8 Haziran'da sona erecek.

Dünyanın En Tehlikeli Motosiklet Yarışı: Isle Of Man TT
Yayın Tarihi: 25.05.2018 13:42:00

Isle of Man TT yarışları her sene iki hafta boyunca düzenleniyor. Yarışta, en iyi motor yarışçıları 60 kilometrelik efsanevi TT parkurunu en iyi zamanlama ile bitirmek için çabalıyor. TT'nin açılımı “Tourist Trophy” anlamına geliyor. Festivalin bu adı almasının sebebi ise yarışçıların ada dışarısından yalnızca festival için adaya gelmelerinden kaynaklanıyor.



Bu yarış 1907 yılından beri her yılın 2 haftasında düzenleniyor. Pist yerine trafiğe kapatılmış ada yollarında yapılan yarışta pilotlar gerçekten büyük bir risk alıyorlar ve bu zamana kadar bir çok cesur yarışçının bu yarışlarda yaptıkları kazalar sonucu yaşamlarını kaybettikleri biliniyor. Bu yarışa dünyanın en gözüpek motosikletçileri katılıyor diyebiliriz. 




Hiçbir güvenlik önleminin olmadığı bu yarışlar pilotlar için olduğu kadar yarışı izleyen seyirciler içinde büyük tehlike arz ediyor. Hiçbir bariyer ve şeritlerin bulunmadığı bu yarışlar, otoriteler tarafından dünyanın en tehlikeli motor sporlarından biri olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Isle of Man TT 2017'de 3 pilot hayatını kaybetti.

Bu tehlikeli organizasyon yarın (26 Mayıs) başlayıp 8 Haziran'da son bulacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR