Dünyanın En Tuhaf Ve İlginç 7 Ülkesi

Tuhaflıkta çığır açmış ülkelerin, insanları da bir o kadar farklı. Rutin hayattan sıkılıp, enteresan yerler ve insanlar tanımak istiyorsanız buyurun bu yerlere gidin.

Dünyanın En Tuhaf Ve İlginç 7  Ülkesi
Yayın Tarihi: 23.10.2018 10:59:00

Dostun küçüğü büyüğü olmaz bu minik tatlı insanlar  ile dostluk kurmaya yola çıkın. Sıra dışı, aklınızı başınızdan alıcak, yok artık bu kadar da olamaz dediğiniz ülkeler ve onların birbirinden tatlı ve sevecen insanlarıyla tanışmaya davet ediyorum. Küçük bedenlerde büyük sevgiler ile kapılarının açmış bekliyorlar.

Minik İnsanların Krallığı   



Kunming yakınlarında bulunan Chen  Mingjing bu özel parkında akıllara  durgunluk getiren bir dünya yaratılmıştır. Mingjing “cücelik” hastalığı olan insanların  bu ülkeye taşınmasını, gelmelerini istemişlerdir.  Bugünse burada 19-48 yaş arasında farklılık gösteren yaklaşık 125 insan yaşamaktadır. İnsanlar elf, cüce, prenses ve şövalye kıyafetlerinden oluşan eğlenceli ve tatlı kostümler giyerek, ağaç evlerine yada mantar evlerine gidiyorlar. Bir çoğu özel inşa edilmiş yurtlarda kalıyor. Onlara özel banyoları ve eşyalar kullanılıyorlar. Burada herkes bir iş sahibidir. Turistlere özel gösteriler yapar, turlar düzenlerler. Pazar günleri tatil günleridir. Kendilerine vakit ayırıyor, ev işi yapıyor, poker, voleybol oynayıp, ücretsiz bir şekilde İngilizce dersler alıyorlar. Bir okul, hastane, süpermarket, kafeler ve bir çiçekçi bile bulunuyor. 

Dünyanın En Mutlu Kabilesi  



Piraha Kabilesi’nin yerleşim yeri Brezilya’daki Porto Velho şehrine 400 km uzaklıktadır. Dört günlük bir tekne yolculuğu ile oraya gidebilirsiniz. Piraha kabilesi gün geçtikçe daha da büyük zorluklara göğüs germiş fakat kendi kültürlerinden kopmayı hiç bırakmamışlardır. Piraha modern dünyanın getirdiği kolaylıklara ihtiyaç duymayarak, elindeki ile yetinmeyi kendilerine felsefe haline getirmişlerdir. Piraha insanları sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak kadar çalışırlar. Avladıkları hayvanlar harici hiçbir hayvana dokunmuyor, zarar vermiyorlardır. Topladıkları yiyecekleri eşit bir şekilde pay edip dağıtıyorlar. Geriye kalan zamanlarında sohbet etmek, eğleniyorlar. Dünyanın en mutu ve neşeli kabilesi olma özelliğini taşıyan kabilenin çok  ilginç yönleri de vardı

Asırlık İnsanların Adası



İkarya Adası’nı farklı yapan özellik oldukça tuhaftır. Burada her üç kişiden biri 90 yaşına kadar yaşamayı başarıyor. Adada popülasyonun çoğunluğu 100 yaşına kadar yaşamıştır. Sekiz tane şifalı kaynağı ve düşük turist sayısıyla Ege Denizi’ndeki doğal ada aklımızı başımızdan alıyor. Ancak burada kimse tek başına değil. Yaklaşık 10 bin iyimser insan yaşıyor. Nadir sayıda insan Alzheimer hastalığı ya da yaşa bağlı sorunlardan haberdar. Bu ülkede kimsenin acelesi yok. Çalışabildikleri kadar çalışıyor, dağlara tırmanıp, kendi yetiştirdikleri meyveleri yiyorlardır. 101. yaşını kutlayan bir kadın ise sır olarak “ Burada ölmeyi unutuyoruz!” demiştir. 

Ağaç Ev Cenneti




Kosta Rika’daki ev topluluğunun hikayesi çok farklıdır. Bir zamanlar yeni evlenmiş Matthew ve Erica Hogan kesilme riski olan 600 dönümlük ormanı satın alırlar. Ağaç evler inşa eden çiftlere zamanla onlar gibi düşünen farklı insanlarda eşlik etmişlerdir. 10 yıl sonunda ise burası Pasifik Okyanusu’nun kıyısında çevre dostu mükemmel bir kasaba haline bürünmüştür. İnsanlar güneş pilleri kullanıyor, ysğmur suyu ile meyve-sebze yetiştiriyor ve atıkları için biyoproses denilen yöntem kullanıyorlar. Orada yaşayan herkes rotalar ve kaynaklar hakkında rehberlik ediyorlar. Yerel bir kuş türü olan Faunalar’ın dikkatini çekmiyor. “İnsanlar ne kadar çok ses yaparsa o kadar çok kuş ve  hayvan buraya toplanıyor.” Diye açıklamışlar.

En Şişman Nüfus - Nauru



İnsanların %95'i aşırı kilolu ve küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen Nauru dünyanın en şişman ülkesi olarak belirlenmiştir. Obezite sorunu kendileriyle ilgili herhangi bir şey değil, aksine Batı'nın fast food yiyecek kültürünün ülkeye hızla yayılmasından kaynaklanmıştır.

En Çok Göl Olan Ülke - Kanada 



3 milyonun üzerindeki göl Kanada'nın %9'unu kapladığı söylenmektedir. Dünya üzerinde var olan tüm göllerin %60'ından çok daha fazlası Kanada sınırları içinden yer alır.

Hiç Nehir Olmayan Ülke - Suudi Arabistan



Kulağa tuhaf gelsede, geçekten geniş topraklara sahip olan bu ülkenin herhangi bir şekilde akar su bulma olasılığınız yok. İçmek için suyu deniz suyunun arıtılmasından ve yer altı kaynaklarından temin edilebiliyorlar. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR