Dünyanın İlk Kafa Nakli Ameliyatı İçin Geri Sayım Başladı!

Dünyanın ilk kafa nakline geri sayım başladı. Neler olacağını hem merakla hem de endişe ile bekliyoruz hepimiz. Konuyla ilgili birkaç küçük detayı paylaşmak isteriz.

Dünyanın İlk Kafa Nakli Ameliyatı İçin Geri Sayım Başladı!
Yayın Tarihi: 16.11.2017 12:53:00

Aralık ayında dünyanın ilk insan kafası nakli gerçekleştirilecek. Akıl almaz operasyon Doktor Sergio Canavero tarafından gerçekleştirilecek.



Nakil 30 yaşındaki Werdnig-Hoffmann sendromlu Rus Valey Spiridonov'a yapılacak.



Bu tarz bir deneme 45 yıl önce bir maymun üzerinde test edildiğinde, beden ve kafa uyum sağlayamadığı için maymun hayatını kaybetmişti. Lakin geçen yıl Canavero aynı işlemi denediğinde, başarılı olduğu addediliyor. Fakat etik sebeplerden ötürü hayvan yalnızca 20 saat hayatta tutuldu.


Spiridonov’un kafası bedeninden ayrılacak ve beyin ölümü gerçekleşmiş başka bir bedene nakledilecek. Eğer her şey yolunda giderse Canavero, Spiridinov'un yeni bedeninde kas kontrolünü kazanabileceğini düşünüyor.



Canavero spinal kordu onarıp bedenle birleştirmeden evvel Spiridonov'un kafasını kanama olmaması için donduracak.

Bazı bilim adamları, yeni bir bedene nakledilen yabancı bir kafanın daha önce hiç karşılaşılmamış bir deliliğe sebep olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Spiridonov'u değişim için hazırlamak adına, programcılardan oluşan bir takım sanal gerçeklik sistemi geliştirdiler.

Operasyon 20 milyon dolara mal olacak ve doktorlardan, hemşirelerden ve teknisyenlerden oluşan 150 kişilik bir takım gerekli.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR