Dünyanın İlk Yapay Zeka Albümü

Profesyonel müzisyenler ve teknoloji uzmanları tarafından geliştirilen bir yapay zeka olan AMPER, I AM AI adlı albümünü 21 Ağustos’ta çıkardı.

Dünyanın İlk Yapay Zeka Albümü
Yayın Tarihi: 3.09.2017 02:54:00

Yapay zekanın gelişimi mesleğimizi elimizden alabilir çünkü uzmanların yorumları, yapay zekanın, yakın gelecekte bugünkü meslek dallarının çoğunda insanların yerine geçmesinin mümkün olacağı yönünde. İnsansı yeteneklere ihtiyaç duyan mesleklerde, mesela yaratıcılık gerektiren alanlarda bunu mümkün olmayacağını düşünüyor olabilirsiniz fakat bugünlerde çıkan bir albüm, bunun tam tersini işaret ediyor.
 
Profesyonel müzisyenler ve teknoloji uzmanları tarafından geliştirilen bir yapay zeka olan AMPER, I AM AI adlı albümünü 21 Ağustos’ta çıkardı. Pop şarkıcısı Taryn Southern ve bir dizi yapay öğrenme uygulamasının birlikte çıkardığı albümde, işin büyük kısmı AMPER’e ait gibi duruyor. YouTube’da 500 milyondan fazla görüntülemeye ulaşmış bir pop şarkıcısı olan Taryn Southern’e ait söz ve melodilerden yararlanarak albümü tamamlayan yapay zeka, besteci, yapımcı ve yorumcu olarak biliniyor.
 
AMPER’in yaratıcılarının amacı, ticari işler ve kısa çevrim içi videolar gibi projelerde kullanılacak, uygun fiyatlı aranjmanlar yapabilen bir yapay zeka oluşturmaktı. AMPER’in kurucularından olan Drew Silverstein’a göre bu yazılım, özellikle insanlarla iş birliği içinde çalışabilmesi için yaratıldı.
 
Bu şekilde ortaya çıkan yazılımı kendi şarkı sözleri için altyapı olarak kullanmak isteyen şarkıcı Southern, AMPER’e bazı ana hatlar çizmiş. Şarkının hızı, kaç vuruş olacağı, tercih edilen enstrümanlar gibi belli başlı maddelerin belirlenmesinden sonra yapay zeka yazılımı, bu özelliklere uyarak bir parça oluşturmuş. Albümün ilk parçası olan Break Free, bu haftanın başında yayınlandı.

 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR