Echo Müzik Ödülleri’ni Alan Bazı Sanatçılar Ödüllerini İade Ediyor

Almanya’daki Echo Müzik Ödülleri’nde bu yıl antisemitist ve cinsiyetçi şarkı sözleriyle tanınan bir rap grubuna ödül verilince tepkileri üzerine çekti. Kararı protesto eden bazı sanatçılar, aldıkları ödülleri iade etme kararı aldılar.

Echo Müzik Ödülleri’ni Alan Bazı Sanatçılar Ödüllerini İade Ediyor
Yayın Tarihi: 19.04.2018 12:22:00

NTV'nin haberine göre, Klangverwaltung Orkestrası'nın şefleri Enoch zu Guttenberg ve Andreas Reiner, ödülleri dağıtan ve Alman müzik endüstrisinin temsilcisi olan BVMI'ye yazdıkları açık mektupta bu yılki Echo Ödülleri'ni bir "utanç" olarak adlandırdı. İki orkestra şefi de kazandıkları ödülleri iade edeceklerini duyurdu.

Zu Guttenberg ve Reiner'ın yanı sıra ünlü müzisyenler Klaus Voormann ve Marius-Müller Westernhagen ve piyanist Igor Levit de ödüllerini geri vereceklerini söyledi. Almanya Kültür Komisyonu başkanı Christian Höppner, müzik ödülleri yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. Höppner, istifasında Echo Ödülleri'nin formatının artık "Alman toplumunda tolere edilebilir olmadığını" belirterek, Kollegah ve Farid Bang'ın müziğinin kendisine göre olmadığını ve ikilinin şarkı sözlerini "tiksindirici bulduğunu" söyledi. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR