EFT ve Havale ücretleri nasıl oldu? Tüm bankalar Havale ve EFT ücretine zam

Bankalar EFT ve havale ücretlerine zam yaptı. Yeni yılda kâr marjı düşen Bankalar vatandaşın bankacılık işlemlerinde ödediği ücret ve komisyonları arttırdı. Hangi bankada EFT ve Havale ücreti kaç TL oldu? EFT, Cepten havale, atm havale ücretleri...

EFT ve Havale ücretleri nasıl oldu? Tüm bankalar Havale ve EFT ücretine zam
Yayın Tarihi: 22.07.2019 14:40:00

2019 yılında artan dolar kuru nedeniyle bankaların kâr oranları da düştü. Kârı düşen bankalar, yeni gelir kalemleri oluşturmak ve kâr artışı sağlamak için EFT ve havale ücretlerine zam yapma kararı aldı. Vatandaş, bankada EFT ve Havale işlemleri için artık daha çok ücret ve komisyon ödeyecek. 

Geçtiğimiz yıl 2018'de bankacılık işlemlerindeki ücret ve komisyonlardan 37 milyar TL kazanan bankalar, 2019 yılında EFT ve Havale ücretlerine zam yaptı. EFT Sorgulama, fatura ödeme, havale vb. işlemler için yapılan zam yüzde 50'ye ulaştı. 


BANKACILIK İŞLEMLERİ EFT HAVALE ÜCRETLERİ ZAMLANDI 

EFT, bakiye sorgulama, fatura ödeme ve Havala gibi işlemlerde 2019 yılında zam geldi. Şubeden EFT ücreti 55 TL'den 70 TL'ye, ATM'den havale 8 TL'den 12 TL'ye yükseldi. 

Aynı banka hesapları arasında para transferi (Havale) için müşteriden 44 TL kesinti yapılıyor. ATM'den hesaba havale ise 12 TL oldu. Yılbaşında birçok bankada bu işlem ücretsiz iken gelen zamlar vatandaşın cebini yakacak. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR