Eğitim Müfredatına 7. Sınıflar İçin Gelen Teknoloji Tasarım Dersi ve Konuları

Uzun yıllardır Avrupa'da uygulanan teknoloji tasarımı dersi artık 7. sınıfların müfredatında. Daha önceki yıllarda İş Teknik veya İş Eğitimi dersleri yerine gelen bu müfredat birçok bilinmeyeni beraberinde getirdi.

Eğitim Müfredatına 7. Sınıflar İçin Gelen Teknoloji Tasarım Dersi ve Konuları
Yayın Tarihi: 15.10.2017 14:39:00

Avrupa'da uzun yıllardır eğitim müfredatında olan ve birçok kesim tarafından önemsenen Teknoloji Tasarımı, MEB Eğitim ve Öğretim müfredatına alındı. 7. ve 8. sınıflarda 2 saat olarak okutulacak.

Önceki yıllarda İş Teknik dersi veya İş Eğitimi dersi kaldırılarak yerine Teknoloji ve Tasarım dersi getirilmiştir.

Teknoloji Tasarım Dersinin Amacı Nedir?

Bu dersin amacı anlık oluşan sorunlara hızlı fikir üreterek çözüm sağlamak, soruna göre üretilecek buluş ve icatlarla problemin hızlı bir şekilde giderilmesini sağlamaktır.

Bu Ders Ne Kadar Gerekli?


Teknoloji tasarımı dersi direkt olarak problem çözmeye yönelik bir zeka gelişimi dersi olarak görülebilir. Bu dersle bireyler okul hayatında küçük sorunları çözerek ilerdeki yaşamında hem iş hayatında hem de özel hayatında karşılaşacağı büyük problemler için nasıl çözümler geliştirebileceğinin temellerini atmış olacak.

Bazı Aileler ve Öğretmenler Neden Tepkili?

Bu dersin eğitim öğretim müfredatına girmesi bazı veli ve öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü birçok veli ve öğretmen bu dersin içeriği ile ilgili tam olarak bir bilgiye sahip değildi.

Teknoloji Tasarım Dersi Müfredattan Kaldırılacak mı?

Teknoloji tasarım dersinin kaldırılacağı gibi dedikodular oldukça sık duyulmaktadır. Ancak yetkililerin yaptığı açıklamalar dikkate alınırsa böyle bir şeyin yakın zamanda olmayacağı düşünülmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR