Ekim sonu Kasım başı konut kredisi faizleri fena değişti! Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank (kamu devlet bankaları)

Ekim sonu Kasım başı konut kredisi faizleri; Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank (kamu devlet bankaları) Kamu bankalarının konut kredileri faiz oranları özel bankalara kıyasla konut kredisi çekmek isteyen vatandaşların daha çok ilgisini çekiyor. Kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ne oldu ?

Ekim sonu Kasım başı konut kredisi faizleri fena değişti! Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank (kamu devlet bankaları)
Yayın Tarihi: 28.10.2020 14:21:00

Ekim sonu Kasım başı konut kredisi faizleri; Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank (kamu devlet bankaları) Kamu bankalarının konut kredileri faiz oranları özel bankalara kıyasla konut kredisi çekmek isteyen vatandaşların daha çok ilgisini çekiyor. Kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ne oldu ?

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredileri faiz oranları konut kredisi çekmeyi düşünen ve kredi çekmek isteyen olan vatandaşlar tarafından en çok araştırılan ve merak edilen konulardan biri. Korona virüsün çıkması ve pandemi salgının yayılması ile beraber konut fiyatlarında gözle görülür bir şekilde yaşanan geri çekilmelerden sonra şimdi ev sahibi olmak isteyen, ev almayı düşünen vatandaşlar için bankaların sundukları konut kredisi faiz oranları ve Ekim sonu Kasım başı ödeme planlarını 100.000 TL'yi ele alarak inceleyelim. Bakalım hangi kamu bankası konut kredisi çekmek için daha avantajlı ?



Birçok alanda fiyatlar bir yükseliyor bir düşüyor. Bundan gayrimenkul sektörü de payını aldı. Gayrimenkul sektöründe kış mevsimi öncesinde yılın son aylarına ve kış aylarına gelirken fiyat çekilmeleri de başladı. Vatandaşlara yaz aylarında sunulan bu zamana kadar görülmemiş kampanyalar ile krediler sunuyordu. Yaz aylarında sunulan kredi kampanyaları ile ev fiyatları birden yüzde 30 oranında zamlandı. Konutlara gelen yüzde 30 zam ile birlikte ev fiyatlarının ekim sonundan sonra düşeceği söyleniyor. Konut fiyatlarında yaşanan fiyat düşmesinden hemen sonra ise vatandaşlar bankaların sunduğu kredi imkanlarını daha da merakla ve detayla araştırmaya başladılar.

Gayrimenkul fiyatları kışın gelmesiyle beraber düşmeye başladı. Yaz aylarında, Haziran ve Temmuz döneminde bankaların sunduğu 2 ay ödemesiz, 240 ay vadeli ve yüzde 0.64, yüzde 0.74 faiz oranlı konut kredisi fırsatları emlak sektörünü hareketlendirmiş ve bu durumdan en çok emlak sektöründe çalışan vatandaşlar memnudu. Bankaların sunduğu daha önce görülmemiş olan ve şaşırtan konut fiyatları çok kısa süre içerisinde oldukça yükselmişti. Konut fiyatlarındaki bu zam oranları yüzde 30 bandına kadar ulaşmıştı. Buna ek olarak bir de kredi maliyetlerinin çok uygun olmasından dolayı konut satışları Haziran ve Temmuz ayında rekora koşmuştu. Ağustos ayının gelmesi ve devlet bankalarının kademeli konut kredisi faiz artırımı satışların da düşmesine sebep olan en önemli faktörlerden biri oldu.



Merkez Bankası'nın Eylül ayının gelmesiyle beraber faiz oranlarını arttırma kararı sonrasında ise bankaların vatandaşlara verdiği kredi faiz oranları hızını alamadı ve hız kesmeden yükselmeye devam etti. Ekim ayı sonunda ise kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta konut kredisi olanakları vatandaşların sıfır konut sahibi olmak istediklerinde yüzde 1.00 bandının altında olurken sıfır almaya gücü yetmeyecek vey sıfır ev almayı düşünmeyen vatandaşlar ikinci el ev fiyatlarına yönelse de, ikinci el konut fiyatlarının da sıfırdan kalır yanı yok. İkinci el ev fiyatları da çok yükselmiş durumda. En düşük ikinci el konut kredisi faizi yüzde 1.25 bandındadır.

- Ziraat Bankası 120 ay vadeli 1. ll konut kredisi faiz oranı yüzde 1.09 - 120 ay vadeli 2. el konut kredisi faiz oranı yüzde 1.25

- Vakıfbank 120 ay vadeli 1. ll konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 - 120 ay vadeli 2. el konut kredisi faiz oranı yüzde 1.25


- Halkbank 120 ay vadeli 1. ll konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99- 120 ay vadeli 2. el konut kredisi faiz oranı yüzde 1.25

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ın ikinci el konutlar için sağladığı vade süreci standart konut kredisi olanaklarında 120 ay olurken kredi paketlerinde, kampanyalarında 180 ay olarak uygulanıyor. 

Vakıfbank sıfır ve 2. el konut kredisi maliyet tabloları da aşağıda görüldüğü gibidir;

Sıfır olan konut, konut kredisi almak isteyenler için faiz oranı ve maliyet tablosu;


2. el konut kredisi almak isteyenler için faiz oranı ve maliyet tablosu;









 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR