Elektrik Faturasını Düşürmenin Yolları - Deneyin Göreceksiniz

Elektrik faturasını düşürmenin yolları. Elektrik faturasını kesin düşürecek uzman yorumları geldi. Elektrik faturası yüksek mi geliyor? Elektrik faturası ne kadar geliyor daha az nasıl gelir sizlerle.

Elektrik Faturasını Düşürmenin Yolları - Deneyin Göreceksiniz
Yayın Tarihi: 11.01.2020 23:06:00

Elektrik faturalarınız yüksek mi geliyor? Son dönemde peş peşe gelen zamların ardından cep yakan Elektrikte faturayı düşürmenin yolları, Vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki elektrik tasarrufu nasıl sağlanır? Elektrik faturalarındaki bedeli düşürmenin yöntemi ne? Siz de bu yöntemleri deneyip elektrik faturalarınızda gözle görülür düşüşler yaşayabilirsiniz. İşte Altın değerindeki elektrik tasarrufu detayları sizlerle...

Son aylarda peş peşe gelen zamlarla birlikte Elektrik faturaları cep yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar her ay yüklü elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalıp, EPDK'nın kapısını aşındırmaya başladı. Ancak elektrik faturalarınızda büyük indirimler aslında sizin elinizde! Şöyle ki belli başlı yöntemlerle elektrik faturalarınızda büyük düşüş sağlayabilirsiniz. Vatandaşlar çoktan bu yöntemleri araştırmaya başladı. İşte, Elektrik faturalarında tasarruf ve diğer yöntemlerle fatura bedelini düşürmenin yolları...

Elektrik Faturasını Düşürmede Aydınlatma Tasarrufu

Elektrik faturanızın temelini kullanım bedeli oluşturmaktadır. Kullanım bedelinin büyük bölümü ise aydınlatma konusunda harcanıyor. Vatandaş evinde odaları, mutfağı ve salonları aydınlatmak için yüksek enerjili ampuller kullanıyor. Öte yandan florasan tarzı daha düşük Voltlu ampul ve aydınlatma cihazları, elektrik faturanızda çok büyük indirimler sağlamanıza yarayabilir. Bu sebeple ilk olarak aydınlatma kaleminde, kullandığınız ampulleri gözden geçirmelisiniz.

Elektronik Eşyalarında A+++ Tercihi

Elektronik cihazlarda enerji tasarrufunun yoğunluğu büyük önem taşıyor. Enerji verimliliğinin yüksek olduğu ürünler kullanarak elektrik faturanızda tasarruf imkanını artırabilirsiniz. Bu tür cihazların fiyatları, elektriği fazla harcayan cihazlardan fazla olsa da aylar geçtikçe elektrik tasarrufuyla kendini amorti edecek ve hatta daha çok paranın cebinizde kalmasını sağlayacaktır. 

Buzdolabının Konumu Çok Önemli

Mutfakta sürekli prize takılı ve çalışır durumda olan Buzdolabınız, elektrik faturanızın bir bölümünü tek başına oluşturmaktadır. Buzdolabı kullanımından dolayı tasarruf yapabilmek için buzdolabınızı, güneş ışığı almayan, oda sıcaklığında kalabilecek uygun bir bölgeye yerleştirin. 


Beyaz Eşya Tercihinize Dikkat Edin

Beyaz eşya alırken A+ ve A+++ olmasına büyük önem verin. Her ne kadar başlangıçta satış fiyatı gözünüze fazla gözükse de enerji tasarrufu büyük önem taşır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi enerji tasarrufu içeren ürünlerle elektrik faturalarında büyük indirimler yaşayabilirsiniz. Hem de ihtiyacınıza uygun kapasite ve ebatta beyaz eşya seçimine özen göstermelisiniz. Büyük ebattaki beyaz eşyalar daha fazla enerji harcayacaklardır.

Elektronik Cihazları Prizde Bekletmek Doğru mu?

Elektrikli cihazlarınızı bekleme durumunda bıraktığınızda, örneğin televizyonunuzu kumandadan kapattığınızda fişi takılı bırakırsanız yine de enerji harcamaya, elektrik tüketmeye devam edecektir. Bir diğer örnek de telefon şarjlarıdır. Telefonu kısa süreli şarjdan çekip şarj aletini prizde bırakırsanız yine elektrik harcanmaya devam edecektir. Bu nedenle bekleme durumunda dahi fişi prizden çekmelisiniz.

Ütüyü Fazla Kullanmayın

Evde elektrik tüketiminin bir büyük kalemi de Ütüdür. Ütü cihazı, çok fazla kullanılması halinde evde elektrik tüketimi de fazla olacak, haliyle fatura da yüksek gelecektir. Ancak bu durum ütünün çeşidine göre de değişmektedir. Son model, modern Ütüler daha çok enerji tasarrufu içermektedirler. 

Sayaçlarınızı Akıllı Sayaç İle Değiştirin

Özellikle Elektrik Dağıtım şirketlerinin indirimli tarifelerinden faydalanmak, gece 22.00-06.00 indirimli, 06.00-17.00 aralığında normal ve 17.00-22.00 arasında daha pahalı fiyatlandırmadan faydalanabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR