Emekli Olamayana 2100 TL Ödeme! Siz de hemen 2100 TL'nizi Alın!

Sigorta primi ödemesi yapıp gerekli şartları taşımadığı için emekli olamayanlara kimlik cüzdanı ile başvuru halinde 2100 TL ödenecek! Kolayca 2100 TL nasıl alınır? Emekli olamayan vatandaşa 2100 TL ödeme yapılıyor.

Emekli Olamayana 2100 TL Ödeme! Siz de hemen 2100 TL'nizi Alın!
Yayın Tarihi: 5.05.2020 21:12:00

Sigorta primi ödemesi yapıp gerekli şartları taşımadığı için emekli olamayanlara kimlik cüzdanı ile başvuru halinde 2100 TL ödenecek! Kolayca 2100 TL nasıl alınır? Emekli olamayan vatandaşa 2100 TL ödeme yapılıyor. Nüfus cüzdanınız ile başvuru yaparak emekli olamadığınızı belirterek üç ayda bir 2100 TL ödeme alabilirsiniz. 2020 yılında emeklilik işlemi gerçekleştirilemeyen vatandaşlara 2100 TL ödemenin detayları haberimizde sizlerle...

Vatandaşlar, çalışma hayatları süresince bir gün emekli olmanın hayaliyle yaşamaktadırlar. Ancak emeklilik bilindiği üzere pek çok şartın yerine getirilmesine bağlı olarak tanınan bir sosyal haktır. Bu çerçevede emekli olabilmek için uzun yıllar çalışmak, hizmet süresini tamamlamak, prim günlerini tamamlamak ve yaş şartını da yerine getirmek gerekiyor. Bu noktada da 25 yıl süresince aylık ortalama 750-800 TL'den toplam 225-275 bin Tl arasında bir meblağ SGK'ya ödeniyor. 

Emeklilik için hizmet süresi, prim gün sayısı ve yaş şartı gibi pek çok kriter hem kadın hem de erkek çalışanlar için, sigorta başlangıç tarihi ve diğer kanuni düzenlemeler çerçevesinde pek çok kıstasa göre değişebiliyor. Bu süreçte SGK'dan emekli olmak için istemde bulunup gerekli şartları taşımadığı için emekli olamayan vatandaşlara, Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde destekler sürüyor ve aylık bağlanıyor. Üç ayda bir olacak şekilde 1.700 TL ödeme, emekli olamayan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan yaşlı vatandaşlara ödeniyor.

EMEKLİYE OLAMAYANA ÜÇ AYDA BİR 2100 TL ÖDEME! 

Emekli olamayan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara üç ayda bir 1700 TL ödeme gerçekleştiriliyor. SGK, SSk ve Bağkur ile 4/c kapsamında Memuriyet primleri hiç yatmamış olan veya primleri eksik olup bu eksiği tamamlama şansı bulunmayan vatandaşlara SGK tarafından farklı bir aylık bağlanıyor! Uygulamada 65 yaş aylığı olarak bilinen yaşlılık aylığı ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara, 3 ayda 1 olmak üzere toplam 1.700 TL ödeme gerçekleştiriliyor. 2020 yılında Temmuz ayında gelecek zamla birlikte 65 yaş aylığı da artacak ve 2100 TL'ye kadar yükselecek.


NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Emekli olamayan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kolaylıkla başvuru yaparak 65 yaş aylığı için talepte bulunabilirler. Bunun için vatandaşların, ikamet ettikleri il ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüklerine, Kimlik belgeleriyle müracaat etmesi gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak vatandaşların T.C Vatandaşı olması, 65 yaşını doldurmuş olması ve kendisine yahut eşine ait herhangi bir düzenli gelirin veya aylık ödemesinin bulunmuyor olması gerekmektedir.

SAĞLIK HİZMETLERİ DE ÜCRETSİZ

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, yukarıdaki şartları taşıyarak başvuruda bulunduktan sonra kendilerine 65 yaş aylığı bağlanacaktır. 3 ayda bir 2100 TL'ye kadar maaş bağlanan vatandaşlar, bu süreçte sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanacaklar.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR