Emekliler için 422 lira ek ödeme duyurusu yapıldı! İşte emeklilere özel ek ödemenin detayları

Günümüzde pek çok emekli yıl içerisinde birçok ödemeye sahip oluyor. Genel olarak yıllık zamların yanında verilen promosyon ve bayram ikramiyeleri ile birlikte emekliler güzel kazançlar elde edebiliyor. Ancak her yıl değişen ekonomik durumdan kaynaklanarak alım gücünün düşmesi en çok emekli vatandaş

Emekliler için 422 lira ek ödeme duyurusu yapıldı! İşte emeklilere özel ek ödemenin detayları
Yayın Tarihi: 2.10.2020 13:09:00

Günümüzde pek çok emekli yıl içerisinde birçok ödemeye sahip oluyor. Genel olarak yıllık zamların yanında verilen promosyon ve bayram ikramiyeleri ile birlikte emekliler güzel kazançlar elde edebiliyor. Ancak her yıl değişen ekonomik durumdan kaynaklanarak alım gücünün düşmesi en çok emekli vatandaşlarda görülüyor. Bu vatandaşlar ise aldıkları aylıkların biraz daha arttırılması ve ek ödemelerin gelmesi konusunda taleplerde bulunuyor. Yapılan bu talepler ise geçtiğimiz günlerde geri dönüş sağladı ve birçok emekliyi sevindirdi. Yapılan duyuruda ise emeklilerin aylık 422 lira ek ödeme alma imkânı artık mümkün olacak.

EMEKLİLERE 422 LİRA EK ÖDEME İMKÂNI

Emekliler için oldukça önemli olan ek ödeme durumu geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile birlikte artık mümkün hale geldi. Yapılan açıklamaya göre ise belirli koşulları sağlayan emeklilerin ek ödeme alabileceği söylendi. Bu 422 lira ödeme için de 2 bebeği olan kişilerin faydalanabileceği açıklandı. Bu ek ödeme ile birlikte de emeklilerin çok daha rahat bir şekilde geçimlerinin sağlamaları mümkün olabilecektir. Halen karar aşamasında olan 422 lira ek ödeme ise ilerleyen dönemde net bir şekilde açıklanarak emeklilere iletilmeye başlanacaktır. Emekli vatandaşlar ise bu ek ödemelerle birlikte rahat bir dönem geçirecektir.

EMEKLİLERE İÇİN ZAM ORANI GELİYOR!


Her yıl emekli vatandaşların merakla beklediği zam durumu ise bu yıl da oldukça merak konusu oldu. Özellikle korona virüs salgınını çıkması ile birlikte her şeyin pahalılaşması ve fiyatların artması maaşların yetmemesini ortaya çıkardı. Genel olarak düşük tutarlardan maaş alan emekliler de bu durumdan şikayetçi olarak yıllık zammın iyi bir şekilde gelmesini talep ediyor diyebiliriz. Yapılan bu 422 lira ek ödeme sonrasında ise bebeği olmayan kişiler için yani bütün emekliler için geçerli olan zam haberinin detayları yayımlandı. Yapılan habere göre ise bu yıl emekliler güzel bir zam oranı alarak maaşlarının tutarını arttırabilecek diyebiliriz.
Emekli vatandaşların yıllık enflasyon değerine göre belirlenecek olan zam oranı dahilinde maaşlarını arttırabilecektir. Özellikle bu yıl ortaya çıkan korona virüsten dolayı zam oranının çok daha fazla olması ümit ediliyor. Şu an için de emeklilerin ne kadar zam alacağı belli değildir. Yakın bir süre içerisinde de zam oranlarının net bir şekilde açıklanacağı tahmin edilmektedir.

EMEKLİLERE EK ÖDEMELER GELİYOR!

Genel olarak birçok memur çalışanın aldığı ek ödemeler artık emekli vatandaşlar için de geçerli olabilecektir. Emeklilerin yıl içerisinde aldığı bayram ikramiyesi ve promosyon tutarları haricinde verilecek olan ek ödemeler emekli aylıklarını ciddi şekilde arttırabilecek gibi duruyor. TÜED çalışmaları dahilinde ev halkı desteklerinin geçerli olmasıyla birlikte ek ödemelerin yapılarak maaşların üzerine ekleneceği düşünülüyor. Böylelikle de emeklilerin alacağı maaş tutarı çok daha yükseltilerek rahat bir dönem geçirilecek.

EMEKLİLER İÇİN MAAŞ FARK ORANI

Emekli vatandaşların yakından takip ettiği maaş farkları günümüzde oldukça büyük bir sorun olarak değerlendiriliyor. Özellikle aynı yerde çalışarak emekli olan kişilerin maaş tutarları arasında oluşan farkın maaş tutarı az olan kişiye ödenmesi talep ediliyor. Devlet ise bu konuya el atarak maaş tutarlarını dengelemek amacıyla ek ödeme yapacağını açıklamıştı. Fakat halen net bir şekilde yürürlüğe girmemiş olan maaş farkı ödemeleri önümüzdeki dönemde yapılacak gibi duruyor. Böylelikle de emekli vatandaşlar maaş farklarını alarak diğer emeklilerle aynı maaş tutarına erişebilecektir. 2021 yılında bu konu ile ilgili çalışmaların yapılacağı düşünülüyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR