Emekliler Ocak ayında 1500 TL + 1900 TL ödeme alacaklar!

Her yıl iki defa emeklilere yapılan zam oranları ortalama aşağı yukarı aynı oluyor. Özellikle enflasyon zammı olarak adlandırılan ve insanların enflasyon oranında zam almasını sağlayan Ocak ve Temmuz ayları enflasyon zamları ile alakalı yeni bir tahmin geldi.

Emekliler Ocak ayında 1500 TL + 1900 TL ödeme alacaklar!
Yayın Tarihi: 8.09.2020 14:05:00

Her yıl iki defa emeklilere yapılan zam oranları ortalama aşağı yukarı aynı oluyor. Özellikle enflasyon zammı olarak adlandırılan ve insanların enflasyon oranında zam almasını sağlayan Ocak ve Temmuz ayları enflasyon zamları ile alakalı yeni bir tahmin geldi. SGK uzmanı olan A.A. öyle bir iddiada bulundu ki Ekonomistler şaşkına döndü. SGK uzmanının yaptığı tahmin hem dudak uçuklatıyor hem de milyonlarca emekli için önemli bir adım olacağı tahmin ediliyor. Yani 2021 yılının Ocak ayında gelecek olan enflasyon zammı ile beraber emekli maşalarına tek seferliğe mahsus olmak üzere 1500 TL artı para ödenecek. Yani Ocak ayında emekliler 1500 + 1900 TL alarak toplam da 3 bin 300 TL emekli maaşı alacaklar. Takip eden aylarda ise sadece 1900 TL emekli maaşı alacaklar. Bu da emeklilerimizin yıla ekonomik anlamda daha anlamlı başlamalarına olanak sağlayacak. Vatandaşlarımızın ekonomik anlamda büyük sorunlar yaşadığını herkes çok iyi biliyor ancak kimsenin bu konuda herhangi bir adım atmadığı tamamı ile ortada. Bundan böyle yapılacak olan adımların daha ekonomik düzeyde olması için gereken her türlü adımların atılmasını sağlayacak olan ekonomi paketlerinin daha düzeyli bir şekilde gelebileceği tahmin ediliyor.

Emekli maaşı ne kadar olacak aramasını internette yapan ve 2021 Ocak ayı enflasyon zammının gelmesini iple bekleyen milyonlarca emekli var. 2020 Temmuz ayı enflasyon zammında 1500 TL olan emekli maaşlarına herhangi bir enflasyon zammı getirilmemişti. Bu nedenden ötürü insanlar Ocak ayı enflasyon zammını bekliyor. Bekleyen vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde ilk zamlı emekli maaşlarını almayı bekliyorlar. 13,2 milyon emekli kişi içerisinde yaklaşık 4 milyon kişi en düşük emekli maaşı bandından emekli maaşı almaktadır. Bu da emekli insanların ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar çektiklerinin en büyük kanıtıdır. Özellikle enflasyonun bu kadar şişmesi, ekonominin bozulması ve işsizliğin bu derece artması ile beraber emekli kişilerin de çok büyük oranda sıkıntılar yaşadıkları apaçık görünüyor.

KİMLER 1500 TL + 1900 TL ÖDEME ALACAK?


Toplam 13,2 milyon emekli vatandaşlarımızın arasında yaklaşık 4 milyon emekli kişi en düşük emekli maaşı bandından emekli maaşı almaktadır. Özellikle mevcutta bulunan emekli kişilerin ve yeni emekli olacak kişilerin 1500 TL gibi bir emekli maaşı rakamı ile geçinebilmeleri neredeyse imkansız. Asgari ücretin 2 bin 324 TL olduğu ve ekonominin bozulduğu, pahalılığın bol olduğu ve TL’nin değersizleştiği bir ülkede 1500 TL emekli maaşı ile insanların geçinmelerini beklemek çok büyük bir yanlış düşünce olur. Bu nedenden ötürü 1900 TL en düşük emekli maaşı olacak. Ocak ayında ek olarak ise 1500 TL ödeme yapılacak. Ancak bu ödeme tek seferliğe mahsus olacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

1500 TL + 1900 TL ödemenin Ocak ayında yapılması planlanıyor ancak tam olarak hangi gün yatırılabileceği henüz net değil. Yüksek ihtimalle Ocak ayının ilk yarısında ödemelerin tamamının yatırılacağı tahmin ediliyor. Bu ödemeden sonra ilk alınacak en düşük emekli maaşı ise 1900 TL seviyesinde olacak. Bu sayede insanların ekonomik açıdan daha rahat olabilecekleri bir döneme giriş yapılmış olacak. Bu ödemeleri almak için emekli kişilerin herhangi bir başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Emekli maaşı aldıkları ilgili banka hesaplarına devlet tarafından otomatik olarak yatırılacak.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR