Emeklilere 450 TL ödeme yapılacak! SSK, SGK ve Bağ-Kurlulara alsın

Çalışırken herkes aile yardımı ödemesi almaktadır. Sigortalı olarak çalışmakta olan herkesin aile yardım parası alması yasal bir zorunluluktur. Bu ödemeyi vermeyen ve almayan kişiler kanunen suçlu konuma girer.

Emeklilere 450 TL ödeme yapılacak! SSK, SGK ve Bağ-Kurlulara alsın
Yayın Tarihi: 21.07.2020 21:16:52

Çalışırken herkes aile yardımı ödemesi almaktadır. Sigortalı olarak çalışmakta olan herkesin aile yardım parası alması yasal bir zorunluluktur. Bu ödemeyi vermeyen ve almayan kişiler kanunen suçlu konuma girer.

Bir işveren işçisine aile yardımı yapmak zorundadır. Ancak emekli vatandaşlarımızın eş ve çocuk yardımı parası alması konusunda herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Daha önceki yıllarda emekli kişilerin eş ve çocuk parası alması yolu açılıyor mu? Emeklilere aile yardımı yapılacak mı? Emekliler eş ve çocukları için ödeme alacaklar mı? 2 çocuğu olan emeklilere 450 TL ek gelir alabilecek. Emekli maaşına ek olarak ödenecek olan bu ödeme ile beraber milyonlarca emekli vatandaşımızın ekonomik olarak eli rahatlayacak. Geçtiğimiz senelerde milyonlarca çocuğu olan ve eşi olan emekli vatandaşımız eş ve çocuk yardımından faydalanamıyordu. Emekli maaşları ile alakalı son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İşte tüm ayrıntılar…

Memurlar, işçiler eş ve çocukları için ekstra olarak ödeme alırlar. Bu ödemelere ise aile yardımı veya eş ve çocuk yardımı denir. Eş ve çocuk yardımı almak isteyen vatandaşlarımızın ise hakkını araması gerekir. Memurlara devlet otomatik olarak bu bedeli aktarmaktadır ancak özel sektörde çalışan herkes bu ödemelerden faydalanmamaktadır. Özellikle sadece asgari ücret maaşı alan vatandaşlarımızın eş ve çocuk yardımı almadıkları aşikârdır. Ayrıca emekli vatandaşlarımızın da eş ve çocuk yardımı ya da diğer adı ile bilinen aile yardımı ödeneği emekli vatandaşlarımıza ödenmiyor. Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) hem de memur konfederasyonlarının talepleri arasında yer alıyor. Verilen talepler yıllarca devam etti, Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) hem de memur konfederasyonları düzenli olarak hükümete emekli vatandaşlarımızın aile yardımı ya da diğer adı ile bilinen eş ve çocuk yardımı ödemelerinden faydalanabilmesi talep ediliyor. Eğer talepler gerçekleşirse emekli vatandaşlarımızın aylık 450 TL ek gelir elde edebilme şansı olacak. İşte tüm ayrıntılar…


EMEKLİLERE 450 TL ÖDEME YAPILABİLECEK!

Talepler hayata geçerse; çalışırken ödenen aile yardımı emeklilikte de sürecek. Memurlara eş için 332, 0-6 yaş arası çocuk için 73,04, 6 yaş üstü çocuk için 36,52 TL olarak uygulanan aile yardımından, emekliler de yararlanacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli, aylık 450 TL alabilecek. Bu sayede en düşük emekli maaşı 1850 TL olmuş olacak. Yani emekli maaşına otomatik olarak zam hakkı verilmiş sayılacak. Konu, memur konfederasyonları tarafından toplu sözleşme masasına da taşındı. Burada karara bağlanmayan konular Kamu Personel Danışma Kurulu'nda (KPDK) ele alınıyor. TÜED de "Aile yardımının emeklilikte de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz" diyor. Verilen talepler eğer geçerli olacaksa dahi bir an önce başlatılabilmesi için ilgili mercilerin sert tepkileri var.

HER AY EŞ VE ÇOCUK DESTEĞİ

Memurların aile yardımı alabilmesi, işçilerin ve özel sektör çalışanlarının eş ve çocuk desteği alabilmesinin ancak emekli vatandaşlarımızın eş ve çocuk yardımı alamamasının en büyük sebebi çocuk yetiştirmiyor olmaları olarak görülüyor. Ancak herkes aynı durumda değil, torununa bakan, çocuğunu yetiştiren yüz binlerce emekli vatandaşımız var. Bu emekli vatandaşlarımızın hatırına sadece eşi ve çocuğu olanlara eş ve çocuk yardımı yani aile yardımı ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Bu ödemelerin her ay düzenli bir şekilde emekli vatandaşlarımızın banka hesaplarına iletilmesi gerekmektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR