Emeklilere 620 TL ödeme yapılıyor! Başvuru sonrası hemen hakkınızı alın!

Emekliler 2020 yılında çok fazla ödemeyi devletimizden almasına rağmen devletimiz hala emekliler için çeşitli ödemeleri yapıyor. Başta sadece en düşük emekli maaşı üzerinden emekli maaşı alan emeklilere 620 TL sosyal yardım ödeneği yapılacağı belirtilmişti.

Emeklilere 620 TL ödeme yapılıyor! Başvuru sonrası hemen hakkınızı alın!
Yayın Tarihi: 2.09.2020 22:24:00

Emekliler 2020 yılında çok fazla ödemeyi devletimizden almasına rağmen devletimiz hala emekliler için çeşitli ödemeleri yapıyor. Başta sadece en düşük emekli maaşı üzerinden emekli maaşı alan emeklilere 620 TL sosyal yardım ödeneği yapılacağı belirtilmişti.

Ancak artık sadece başvuru yapan ve hak eden emekli vatandaşlarımıza 620 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan bu ödeme sonrasında ödemelerin devlete geri ödenmesi yapılmayacak. Bu sayede devletimiz sosyal devlet anlayışı içerisinde işleyişini sürdürmüş olacak. Yapılan bu ödeme 6 yıl önce tekrarlanmış ve 3 milyon emekliye 200 TL fazladan sosyal yardım ödeneği sağlanmıştı. Ancak başvuruların toplam sayısı ise 5 milyona kadar çıkabilmişti. O günlerde sosyal yardım almayı hak eden kişilerin büyük bir çoğunluğu en düşük emekli maaşı üzerinden emekli maaşı alıyor olmasıydı. İnsanların her zaman yardımlarına koşan devletimiz, bu defa sadece başvuru yapacak olan ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacı ile yardım paketleri oluşturuyor. Sadece bir başvuru sonrasında alınabilecek olan 620 TL için işte tüm ayrıntılar…

Emekli vatandaşlarımızın her türlü acil nakit ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebilmek adına önemli bir yardım programı olan emekli sosyal destek ödemesi 620 TL, emekli vatandaşlarımızın kısa bir başvurusu sonrasında hemen banka hesaplarına yatırılıyor. İhtiyaç sahibi olan kişilerin kolay bir şekilde başvuru yapması ile beraber denetçilerin sonuçlandırması üzerine paraların banka hesaplarına yatırıldığı ifade ediliyor. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve maaşlarına gelebilecek olan zam miktarları araştırıldığında ihtiyaçların ve gelen zamların yetersiz olduğu apaçık bir şekilde görülebiliyor. Ancak bir emeklinin 30 gün içerisinde geçinebilmesi için aylık kazancının 3 bin 500 TL civarında olması gerekiyor. Asgari ücretin dahi 1000 TL altında olan en düşük emekli maaşı ile insanların nasıl geçinmesini bekleyebildikleri konusunda herhangi bir bilgi yok.

EMEKLİLERE 620 TL EK ÖDEME GELECEK Mİ?


Emekliler her yıl olduğu 2020 yılında da Ocak ayında emekli maaşları için zam alabildiler. Emekliler her ay ek ödeme alır, bu oran maaşın yüzde 4 oranıdır. Ancak artık ekonomi öyle bir duruma gelmiştir ki emekli vatandaşlarımızın geçinebilmesi imkânsız hale gelmiştir. Bu nedenle Türkiye Emekliler Derneği konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazıldı. "Emekliler için vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme yüzde 10'a çıkarılsın” şeklinde her yerde çağrı yapan Türkiye Emekliler Derneği, bu zamana kadar çıktıkları her yerde aynı çağrıları yaptılar. Halen maaşı bin 369 lira 96 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Eğer talep hayata geçerse, tüm emeklilere her ay net maaşlarının yüzde 10'u kadar ek ödeme verilecek. Ek ödeme oranı ikiye katlanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde en düşük ek ödeme 59,94 liradan 119,88, en yüksek ek ödeme de 241,15 liradan 620,87 liraya yükselecek.

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ’NDEN CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

TÜED, Covid-19 salgınına karşı yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyetten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

Dernek Başkanı Kazım Ergün ve Genel Sekreter Gazi Aykırı imzasıyla gönderilen mektupta, "Toplumun yaşam tecrübesi en yüksek topluluğu olan biz emekliler, sürdürülen mücadele içerisindeki gayretleri takdir etmekteyiz. Bu küresel sıkıntıyı atlatıp evlatlarımıza kavuşacağımız günleri özlemle beklemekteyiz. Bu bekleyişimizde samimi gayretlerinizle sürdürdüğünüz mücadeleyle bizlere umut olduğunuz için başta zatıâlinize ve şahsınızda bütün kamu görevlilerimize minnetimizi ve dualarımızı yolluyoruz" denildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR