Emekliye 332 - 475 TL Zam Müjdesi! İşte Zamlı maaşların ödeneceği tarih

Kovid-19 sürecini sıkıntılı geçiren ülkemizde devletin vatandaşlarına yapmış olduğu yardımlar devam ediyor! Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Aynı zamanda, memurlara verilen aile yardımlarına da zam geleceği açıklandı. Bu duruma verilen tepkileri dikkate alan devletimiz;

Emekliye 332 - 475 TL Zam Müjdesi! İşte Zamlı maaşların ödeneceği tarih
Yayın Tarihi: 15.09.2020 22:44:00

Kovid-19 sürecini sıkıntılı geçiren ülkemizde devletin vatandaşlarına yapmış olduğudevam ediyor! Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Aynı zamanda, memurlara verilen aile yardımlarına da zam geleceği açıklandı. Bu duruma verilen tepkileri dikkate alan devletimiz; söz konusu imkandan emeklilerin de faydalanması gerektiğine karar verdi. Emekliler tarafından gündeme getirilen bu talebin ardından 422 TL ek gelirin hesaplara aktarılacağı ifade edildi.

422 TL Ek Gelir Kimlere Verilecek?

Memurlara verilen 422 TL’lik aile yardımının emekli vatandaşlara da verilmesi noktasında kamuoyu oluşturulmuştu. Bu süreçte birlikte hareket eden memur konfederasyonları ve emekli dernekleri sayesinde aynı miktarın emeklilere de verilmesine karar verildi. Memurlar için detaylı olarak aile yardımı veriliyordu. Memurların çalışmayan eşleri için 332 TL, 0 ile 6 yaş arasındaki çocukları için 73,04 TL, 6 yaş ve üzerinde çocuğu bulunanlar için 36,52 TL ödeme yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından aynı zamanda aile yardımlarına da zam geleceği açıklanmıştı. Söz konusu zammın oranı ise en az yüzde 4 olacaktır.

Yukarıdaki kriterler doğrultusunda memurların yanı sıra emekli vatandaşları da oldukça sevindirecek bir gelişme yaşandı. Buna göre, Türkiye’deki emekli vatandaşların 422 TL ek ödeme alması sağlanacak. Ocak ayından itibaren artış gösteren maaşların yanı sıra ikinci promosyonların gelmesiyle beraber bu sefer de eş ve çocuk yardımlarının ne olacağı merak edilmeye başlandı. Memurlar için yapılan aile yardımlarının aynı zamanda emekliler için de yapılmasıyla beraber emeklilerin ikramiyeler ve promosyon ödemeleri dışında farklı bir gelire daha sahip olması söz konusu olacak. Türkiye Emekliler Derneği; emeklilerin hakkını sürekli koruyan bir kurum olarak memurlar için verilen aile yardımının emekliler için de verilmesi gerektiğini ifade etti. Birçok emekli vatandaşın açlık sınırında yaşadığını dile getiren Türkiye Emekliler Derneği; bu konuda mevzuat değişikliğine gidilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Emeklilere Ek Gelir Gelecek Mi?

Aile yardımının memurların yanı sıra emekliler için de verilmesi büyük bir sevinç yaratacak. İkramiye ve promosyon ödemelerinin yanı sıra aile yardımının da verilmesiyle beraber emeklilerin çocuklarını okutma, evlerinin ihtiyaçlarını karşılama, kredi kullanarak konut veya otomobil sahibi olma gibi konularda rahat karar vereceklerini söylemek gerekir.
Türkiye Emekliler Derneği’nin bu haklı talebine destek verenler arasında memur konfederasyonları da bulunuyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının önümüzdeki günlerde yapılmasının ardından bu talep hakkında gerekli açıklamaların yapılması ve olumlu olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Hükümetin de bu karara olumlu yaklaşması beklenirken milyonlarca vatandaşın bu hususta merakla bu kararın resmiyete dökülmesini beklediğini söylemek gerekir.

Aile Yardımlarında Artış Olacak Mı?

Memurlar için verilen aile yardımlarının aynı şekilde emekliler için de verilecek olması büyük bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Memurların çalışmayan eşleri için 332 TL, 0 ile 6 yaş arasındaki çocukları için 73,04 TL, 6 yaş ve üzeri çocukları için 36,52 TL ödeme yapılacaktır. Temmuz ayında belli olan enflasyon oranları kapsamında aile yardımları için yüzde 5,75 güncelleme yapılmıştır. Sonuç olarak, memur olarak çalışan vatandaşların aileleri için verilen yardımların katsayısı her geçen gün artmaktadır.

Memurlara verilen aile yardımı zammının aynı şekilde emekliler için de verilmesi konusunda çalışmalar yapılmaktadır. En düşük emekli aylığını bin 500 TL’ye kadar çıkaran devletin bu konuyu da dikkate alarak emeklilerin Kovid-19 sürecini en iyi şekilde atlatmasını sağlayacağını ifade etmek gerekir.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR