Emekliye Yeni Yıl Zam Oranları Belli Oldu! İşte 2021 Emekli Maaşı!

Vatandaşlarımız yapılacak olan zamları bekliyor. Zamlar hakkında çeşitli tahminler yapılamaya devam ediyor. Peki, milyonlarca vatandaşımız tarafından merak edilen zamlar ne zaman açıklanacak? Bu zamlardan hangi vatandaşlarımız etkilenecek? Vatandaşlarımız tarafından istenilen zam talepleri yüzde kaç

Emekliye Yeni Yıl Zam Oranları Belli Oldu! İşte 2021 Emekli Maaşı!
Yayın Tarihi: 9.11.2020 09:00:00

Vatandaşlarımız yapılacak olan zamları bekliyor. Zamlar hakkında çeşitli tahminler yapılamaya devam ediyor. Peki, milyonlarca vatandaşımız tarafından merak edilen zamlar ne zaman açıklanacak? Bu zamlardan hangi vatandaşlarımız etkilenecek? Vatandaşlarımız tarafından istenilen zam talepleri yüzde kaç oranındadır. Korona virüsle birlikte vatandaşlarımızın da zam talepleri buna bağlı olarak arttı mı?

Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan en önemli açıklama zam miktarları olacaktır. Emekli vatandaşlarımızın zam oranları ne zaman açıklanacak? Memur vatandaşlarımızın zam oranları ne zaman açıklanacak? Vatandaşlarımıza yapılacak zam tarihi belli oldu mu? Gibi sorular Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarımız tarafından en çok merak edilen sorular haline geldi. Merak eden vatandaşlarımız için soruların yanıtlarını haber kaynağımızda paylaştık.

Vatandaşlarımız Ocak ayında gelecek zam oranlarını bekliyorlar. Zam oranlarına dair herhangi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte zam oranlarına dair tahminler yapılamaya devam ediyor. Vatandaşlarımız için bir yılda yapılan iki tane zam vardır. Temmuz ve Ocak ayında yapılan zamlar Temmuz ayındaki zammın yapılmasıyla birlikte artık vatandaşlarımız da bunlara oranla Ocak ayında yapılacak olan zammı merak ediyorlar. Korona virüs sebebiyle vatandaşlarımız pek çok ekonomik sıkıntıya maruz kaldı. Ülke genelinde yaşanan ekonomik problemler en çok emekli memur vatandaşlarımızı etkiledi.

Zaten az olan maaşlarından ve ortamın pahalılığından geçinememekten sıkça söz eden vatandaşlarımız şimdi bir de korona virüsle birlikte gelen pahalılıkla mücadele etmeye çalışıyorlar. Bununla birlikte de vatandaşlarımız zam oranlarını ve yapılan tahminleri her yerden takip ediyorlar.

TÜİK AÇIKLAMA YAPTI!

Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı açıklamada enflasyon verilerini açıkladı mı? Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada enflasyon oranı yüzde kaç olarak belirlendi? Vatandaşlarımız açıklamaları her yerden araştırırken sizler için haber kaynağımızda yapılan açıklamaya dair oranları paylaştık. İşte o çok merak etiğiniz oranlara dair açıklama…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), açıklama yaptı! Yaptığı açıklamada enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,97 arttı. Bununla birlikte de ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık dönemdeki verileri de belli olmuş oldu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?


Ocak zammı için yol yarılandı. Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı veriler belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksinde yüzde 0,97 oranında artış olduğu açıklandı. Bununla birlikte de 6 aylık dönemin ilk 3 ayının verileri tamamlanmış oldu ve ocak zammı için yol yarılanmış oldu. Temmuz –Eylül enflasyonu yüzde 2.44 oranında gerçekleşmiş oldu.

​Yine emeklilerde ocak ayında kendilerine yapılacak olan zam oranını merak ediyorlar. 4 Ocak tarihinde yaklaşık 15 Milyon kişi için hem emekli hem de memur olan vatandaşlarımız için zam oranları belli olacak.

Bu belirlenen 3 aylık enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinde yapılacak olan zam oranı yüzde 2,44 olacakmış gibi duruyor.  Kesin oranın belirlenmesi için geriye sadece 3 tane veri kaldı. Memurla zam oranını merak ediyor.

ZAM ORANI İÇİN YAPILAN TAHMİNLER!

​Merkez Bankası'nın yaptığı Eylül ayı beklenti anketine göre ise zam oranı SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinde yüzde 5,4, memurlar ve memur emeklilerinde yüzde 4,4 olabilecek.  

Zam oranları için ipuçları da var. Yeni Ekonomi Programı'ndaki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 4.49 olacak.

Bu durumda Ocak'ta SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 4.49, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3.49 zam alacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR