En İyi Kredi Kartını

Bankaların her birisi farklı özelliklerde kredi kartlarını müşterilerine sunmaktadır. Kredi kartları, belirli limitlere sahiptir ve kart sahipleri, günlük ihtiyaçları için tüm alışverişlerinde kullanabilmektedir.

En İyi Kredi Kartını
Yayın Tarihi: 17.06.2020 22:49:00

Bankaların her birisi farklı özelliklerde kredi kartlarını müşterilerine sunmaktadır. Kredi kartları, belirli limitlere sahiptir ve kart sahipleri, günlük ihtiyaçları için tüm alışverişlerinde kullanabilmektedir. Kredi kartları, birçok alışverişte taksit seçenekleri sunduğu için kullanıcılarına daha fazla avantajlar sağlamaktadır. En iyi kredi kartını alabilmek için bankaların sunduğu seçenekleri incelemeniz gerekiyor. Bankaların vermiş oldukları kredi kartları için yıllık kart ücreti, Türkiye genelinde kullanılabilecek ATM cihaz sayısı, alışverişlere verilen puan türü, alışveriş yapılabilin üye işyeri sayısı gibi verilere hangi kredi üzerinden ulaşabiliyor ve kart başvurularınızı buradan yapabiliyorsunuz.

Kredi Kartı Başvuruları

Bankalar, kredi kartı için başvuru yapanların, başvurularını değerlendirmekte ve borcunu düzenli ödeyebileceğini düşündüğü müşterilerine kart vermektedir.
Kredi kartı başvurusunda bulunabilmek için başvurucunun şu şartları taşıması gerekiyor;
  • Gelir durumunu belgelendirmek
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Kredi notunun düşük ve riskli grup içerisinde yer almaması
Bankalar, kredi kartı başvurusunda bulunanlara, başvuru formu doldurtmakta ve başka belge istememektedir. Her bankanın uygulaması farklı olabilmekte ve bazı bankalar, gelir durum belgesi ya da çalışma belgesi isteyebilmektedir. Bankaya sunacağınız gelir belgesi, kredi kartı limitinizin oranını belirlemede yardımcı olacaktır.

Online Başvurular

Bankaların kredi kartlarını alarak, günlük hayatta kullanmak isteyenler, kart başvurularını online olarak yapabiliyorlar. Hangi kredi üzerinden yapılacak online başvurularda, kullanıcılar, almak istedikleri kartların tüm özelliklerini ve sunduğu avantajları görebilmektedir. Online başvuru yöntemini tercih edenler, banka şubelerine gitmeden oturdukları yerden başvurularını yapabileceklerdir.

Yapılan başvurular, banka tarafından incelenir ve sonuç ile ilgili bilgilendirmeyi müşterisine e-posta adresi üzerinden yapar. Kredi kartı başvurusu olumlu olarak onaylandıktan sonra kişiye özel basılan kredi kartı belirtilen adrese kargo ile gönderilmektedir. Site üzerinden bankaların kredi kartı ürünleri incelenebilmekte ve seçim yapılarak, online başvurular gerçekleştirilebilmektedir.


Kredi Kartı Limitleri

Kredi kartı kullanıcıları, sahip oldukları kredi kartının limitini bilmeli ve alışverişlerini limiti aşmayacak şekilde yapmalıdır. Kredi kartı limitleri bir aylık alışverişler için belirlenir. Aylık yapılan alışverişler sonucu oluşan kredi kartı borcu ödendiğinde, tüm limit yeniden kullanılmaya başlanabilmektedir. Kredi kartı limiti hesaplamalarında, kredi kartı kullanım süresi baz alınmaktadır. Kredi kartı limitleri, kart alındıktan sonraki birinci yıl için belirtilen gelirin en fazla 2 katı kadar olabilmektedir. İlk yıl kredi kartını düzeli kullanan ve aylık ödemelerini düzenli yapanlar için bir yıldan sonra gelirin 4 katına kadar kredi kartı limiti verilebilmektedir.

Kredi Kartı Borç Ödemesi

Bankalar, kredi kartı kullanıcılarına aylık borç ödeme faturası göndermektedir. Kullanıcılar, kredi kartı borcunun tamamını ödemek zorundadır. Ancak bankalar, aylık ödemelerde, kullanıcılarına asgari ödeme seçenekleri sunuyorlar. Bankalar tarafından belirlenen asgari ödeme tutarından daha az ödeme yapıldığında, kredi kartı borcuna aylık gecikme cezası uygulanacaktır. Asgari ödeme tutarı ve üzerinde yapılan ödemeler, gecikme faizi işlemesini önlemiş olacaktır. Asgari ödeme tutarları, aylık kredi kartı borcunun %40 oranı kadardır. Bu oran ilk yıl için %30 olarak belirleniyor.

Kredi Kartı İle Yapılan İşlemler

Hangi kredi üzerinden kredi kartı başvurusunu online yaparak, en iyi özelliklere sahip kredi kartına sahip olabilirsiniz.
Bankalar, kredi kartları ile şu işlemleri yaptırıyor;
  • Günlük alışverişler
  • Emlak vergisi ödemesi
  • Fatura ödemesi
  • Motorlu taşıt vergisi ödemesi
  • Trafik cezası ödemesi
  • Öğrenim kredisi ödemesi
  • Tapu harcı ödemesi
Bankalar, müşterilerine, kredi kartlarına bazı faturaları için otomatik ödeme talimatı oluşturduklarında, birçok avantajlardan faydalanabileceklerini, yılık kredi kartı aidatı ödemeyeceklerini belirtmektedir. Kredi kartları tüm ödeme işlemlerini tek hesap üzerinden düzenli olarak yapmanızı sağlamaktadır.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR