Enerjinizi Yeniden Depolayabileceğiniz En İyi 10 Rota

Dinlenmek ve yenilenmek için her şeyin fişini çekebileceğiniz, sonsuzluğun ortasında size lüksten çok inziva vaat eden en iyi yerleri bir araya getirdik.

Enerjinizi Yeniden Depolayabileceğiniz En İyi 10 Rota
Yayın Tarihi: 26.04.2018 13:39:00

The Bubbles of Bordeaux, Fransa

Kamp yapma deneyimini ‘bir balonun içinde yaşama’ tabiri ile harmanlayarak üzerine bir de yaban gecede yıldızları seyretme zevkini serpen yeni konaklama konsepti ile tanışın: The Bubbles of Bordeaux. Fransa’nın Bordeaux ve Saint Emillion ormanlık arazisi arasında kalan bölgede yuva yapan bu balondan odalar yenilenmek ve yeniden enerji depolamak için birebir. İsimlerini yöreye ait şarap ve üzümler olan Cabarnet, Merlot, Muscadelle, Verdot ve Semillion’dan alan 5 odada büyük bir yatak, duş ve tuvalet, ısıtma sistemi, elektrik ve aydınlatma yer alıyor. Kim transparan bir balonun içinde ve doğanın kucağında birkaç gün geçirmek istemez ki…



15 Fiscavaig, İskoçya

İskoçya’nın Skye adasının batı kıyısında konumlanan ve Kümes (The Hen House) adıyla da bilinen 15 Fiscavaig stresten arınmak için kelimenin tam anlamıyla ideal bir yer. Isınmanın tek bir odun sobası ile sağlandığı, dışarısı ne kadar soğuk ve rüzgarlı olsa da konumu itibariyle izole olmuş, sabah güneşini kucaklayan mimarisi sıcacık bir yerde olduğunuz hissini pekiştiriyor. Dengenizi yeniden kurmak içinse size önerimiz olağanüstü sahil şeridi boyunca yürüyüş yapmanız, okyanusta yüzmeniz ve komşu adaları tekne ile ziyaret etmeniz yönünde.



Tanque Verde Ranch, Arizona

Tucson’un dışında yer alan bir aile çiftliğinin muazzam manzaranın ve güneşli havanın tadının en iyi çıkarılacağı yerlerden biri olacağı kimin aklına gelirdi ki… Cep telefonu kullanımına izin verilmeyen at binme egzersizleri yapabileceğiniz, spada rahatlayabileceğiniz bu çiftlikte yemekler de komün halinde yeniyor. Uçsuz bucaksız bir arazide gece yıldızları izlemek varken kimin televizyona veya internete ihtiyacı olur ki…



Seascape, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın güneyinde bulunan Annandale adası devasa pencereleri, doğal ahşap ve taş duvarları, deri şezlongları ve şöminesi ile eşsiz bir inziva noktasına ev sahipliği yapıyor. Yüzünü berrak Pasifik’in sularına dönen Seascape’te yemeğiniz mutfağınızda özel bir şef tarafından yapılıyor. Eğer tam anlamıyla bir izolasyon istiyorsanız yemek malzemeleriniz evinizin kapısına bırakılmakla kalmıyor; siz de merkeze helikopter ile getiriliyorsunuz.

Keemala Phuket, Tayland

Tropikal harikalar diyarına hoş geldiniz… Kamala kasabasına ve Andaman Denizi’ne karşı yuvalanmış bu terapi merkezi, içeri adımınızı attığınız an sizi günlük hayatın yoğunluğundan arındıracak bir büyüye sahip. Şelalelerin ve sarmaşıkların arasında yürüyüş yapmak, ruhsal olarak arınmak ve unutulmaz bir Phuket deneyimi yaşamak için ideal.




Treehotel, İsveç

İsveç’in çam ormanları yenilenmek ve kendini iyi hissetmek isteyen sizi çağırıyor; yerden 6 metre yükseklikte, kuzey ışıklarının altında uyuyabileceğiniz; merkez binada özenle pişirilmiş yemekleri yiyebileceğiniz; hiçliğin ortasında doğayla yeniden tanışabileceğiniz Treehotel. Burada kalırken ayrıca geyik safarisi, kayak, beyaz su raftingi, kar bisikleti yapabileceğinizi de söylesek kendinizi şimdiden dinlenmiş hisseder misiniz?



La Casa Pequena, Meksika

Hangi sörfçüye sorarsanız sorun, en iyi meditasyonun mükemmel dalgayı beklerken geçen zaman olduğunu söyler. Ve mükemmel dalgaları kucaklayabileceğiniz dünyanın en iyi yerlerinden birinin de Puerto Escondido olduğunu… Sizi dünyaya bağlayan ahşap panjurlu beton yapısı ve muazzam mutfağı ile sade ancak bir o kadar da kullanışlı bir mimariye sahip olan La Casa Pequena, kesintisiz dalgaları ile Zicatela kumsalına da yarım saatlik mesafede.



Deplar Farm, İzlanda

İzlanda’nın ahir zaman dağlarının eteklerinde 13 odalı bir çiftlik evine davetlisiniz. Deplar Farm, yazları açık denizde balık tutup, kışları kayak yapabileceğiniz; yaklaşık 300 metrekarelik camekanda spaya katılabileceğiniz; açık ve kapalı havuzuna girebileceğiniz bir rahatlama merkezi. İzlanda mutfağının kendine özgü lezzetleri ile tanışmak için bile eşsiz bir fırsat.



Unyoked, Avustralya

Hiçbir şey yağmur ormanlarının derinliklerinde vakit geçirmek kadar özgürleştirici olamaz. Sidney’e iki saatlik sürüş mesafesinde; sadece birbirinden mesafeli şekilde konumlandırılmış iki kabinin yer aldığı bir arazide birkaç gün geçirerek zihninizi tamamen arındırabilirsiniz. Tamamı ahşaptan inşa edilmiş; suyun güneş enerjisi ile ısındığı, yemeğin gazlı ocakta piştiği Unyoked kabinlerine girdiğinizde sizi ayrıca rahat bir yatağın, temiz havluların, tabak çanağın, kahve-süt gibi temel gıdaların, Penguin yayınevinden çıkan kitapların beklediğini; dışarda iste keşfedilmeyi bekleyen ormanların, şelalelerin ve yüzme deliklerinin olduğunu da ekleyelim. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR