Enes Batur'un Altın Kelebek Ödülü Geri Alındı!

Hürriyet'in 44 yıllık Altın Kelebek ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini bulmuştu. Bu yıl Youtuber-Instagrammer kategorisi Altın Kelebek ödülleri arasında yer almış ve ilk ödül Enes Batur’a verilmişti. Hatta bu ödülü Şeyma Subaşı takdim etmişti.

Enes Batur'un Altın Kelebek Ödülü Geri Alındı!
Ödülün Enes Batur'dan geri alınmasına karar verilmesi, sosyal medyada şok etkisi yarattı.
Yayın Tarihi: 29.12.2017 00:14:00

Hürriyet'in 44 yıllık Altın Kelebek ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini bulmuştu. Bu yıl Youtuber-Instagramer kategorisi Altın Kelebek ödülleri arasında yer almış ve ilk ödül Enes Batur’a verilmişti.



Töreni düzenleyen Hürriyet ekibinden gelen açıklama şu şekilde oldu:


Ödül töreninden sonra Enes Batur’un seslendirip yayınladığı videoda çocuklara kötü örnek olabilecek görüntüleri kamuoyunda ve Hürriyet dünyasında büyük tepkiye neden oldu. Hürriyet, çocuk hakları konusunu sosyal sorumluluk anlayışı içinde gören ve bu bilinçle yayın yapan bir gazetedir.

Hürriyet’in farkındalık yaratmaya çalıştığı çocuk hakları konusunda Enes Batur’un sorumsuz yayını okuyucularımız, sivil toplum kuruluşları ve Altın Kelebek jürisi tarafından kabul edilemez bulundu. Altın Kelebek jürisi, Hürriyet ilkelerini ve okuyucularımızdan da gelen tepkileri dikkate alarak yaptığı değerlendirme sonucu Enes Batur’a verilen ödülü iptal etti.



Ödülün sahibi Enes Batur'dan ise henüz bir açıklama gelmedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR