Engelli kişiler dikkat: Hem size hem bakıcıya maaş ödenecek!

Engelliler için ve engelli yakınları için de devlet tarafından destek sağlanıyor. Ödemeler her ayın 15’ine kadar illere göre değişkenlik göstererek hesaplara yatırılıyor.

Engelli kişiler dikkat: Hem size hem bakıcıya maaş ödenecek!
Yayın Tarihi: 1.06.2020 16:02:00

Engelliler için ve engelli yakınları için de devlet tarafından destek sağlanıyor. Ödemeler her ayın 15’ine kadar illere göre değişkenlik göstererek hesaplara yatırılıyor. Ancak pek çok vatandaşımız tarafından merak edilen sorular arasında Temmuz ayında engelli bireyler için ve engelli yakınları için zam gelecek mi? Sorusu gündemimizde ki yerini almaktadır. Ödemeler Temmuz ayında artış göstereceği bildirildi. Temmuz ayı içerisinde haneye 2 bin 366 TL ödeme yapılacak!

Devlet tarafından belirlenen belli başlı şartlar doğrultusunda uyum sağlayan vatandaşlarımız için ödeme yapılıyor. Yüzde 40 ila yüzde 69 engeli bulunan vatandaşlarımız için aylık 537, yüzde 70 ve üzeri engeli olan bireyler için ise 805 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca engelli yakınlar da  bin 460 TL ödeme alma hakkına sahip olabilmektedir. Ancak vatandaşlarımız tarafından merak edilen en önemli konu ise engelliler için ve engelli yakınları için yapılan ödemeler için Temmuz ayında zam gelecek mi? Şartları taşıyan vatandaşlarımız her iki ödemeyi de alma olanağına sahip olabilmektedir. Böylelikle haneye bin 997 TL ya da 2 bin 265 TL gelir sağlama olanağına sahip olunabilmektedir.

ENGELLİ VATANDAJLARIMIZA MÜJDE!


Devlet tarafından engelli vatandaşlarımız için verilen maddi destek onların ihtiyaçlarını karşılamak da güçlük çekmemesi amacıyla verilmektedir. Böylelikle engelli vatandaşlarımız ihtiyaçlarını kolay bir şekilde karşılaşama olanağına sahip olacaktır. Ancak Temmuz ayında ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Her iki destek için de Temmuz ayı içerisinde memur maaş katsayısındaki artış oranında artış göstereceği bilinmektedir. Böylelikle tahminlere göre yüzde 4.41’lik memur zammı ile birlikte engelli ve engelli yakını olan bireylerin maaşlarına da ek zam gelecektir. İki destekten birden yararlanarak 2 bin 366 TL’ye kadar ödeme alma fırsatını bulabilirsiniz.
 

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Yüzde 40 ila yüzde 69 arasında engelli raporu alan bireyler için 537 TL, Yüzden 70 ve üzerinde olan vatandaşlar için ise 805 TL ödeme alma hakkına sahip olabilmektedir. Günümüzde pek çok engelli yakını için ise bin 460 TL ödeme yapılıyor. Bu fırsatlardan yararlanmak için öncelikle engelli bireylerin devlet hastaneleri üzerinden onaylanmış engelli raporu alması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Bu doğrultuda bu fırsattan yararlanmanız daha kolay olacaktır.  18 yaş ve üzerinde olan bireyler için verilen engelli maaş ödemeleri her geçen gün artış göstermektedir. En önemli unsurlar arasında hane kişi başı geliri 701 TL’nin altında olması önemli unsur olarak gündemimizde ki yerini almaktadır. Ayrıca bakım desteği için rapor da engel oranının kesinlikle 50 ve üstü olarak belirtilmesi doğrultusunda hane kişi başı gelir bin 402 liranın altında olması gerekmektedir. Böylelikle bu fırsatı değerlendirme olanağına sahip olabilir ve bu zorlu süreç içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılama olanağına sahip olabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR