Engelli Sporcu Celal Karadoğan'dan “Nasıl Sevişiyorsunuz?” Sorusuna Paylaşım

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı eski oyuncusu Celal Karadoğan, komşusunun eşine sorduğu “Nasıl Sevişiyorsunuz?” sorusu sonrası yaptırdığı dövmeyi sosyal medyada paylaştı.

Engelli Sporcu Celal Karadoğan'dan “Nasıl Sevişiyorsunuz?” Sorusuna Paylaşım
Yayın Tarihi: 6.06.2018 14:36:00

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı eski oyuncusu Celal Karadoğan, Twitter’dan evlilik yıl dönümünü eşinin dövmesini paylaşarak kutladı. 

Karadoğan, engelli vatandaşlara yönelik ön yargı ve toplumsal dışlanmayı çarpıcı bir şekilde anlattı. Karadoğan, eşinin evliliklerinin ilk günlerinde yaşadığı olayı şöyle özetledi: “Yeni evliydik 3 hafta filan olmuştu. Meraklı komşulardan biri benim yokluğumda eve sızıp ‘Cağğnım sorması ayıp siz nasıl beraber oluyorsunuz’ diye sormuş. Hatun ağzının payını vermiş ama çok kızmış. Sonra bu dövmeyi yaptırdı. Sorana çat diye gösteriyor. Evliliğimizin 10. yılı kutlu ola!”
 




Celal Karadoğan, bir yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası tekerlekli sandalye kullanmaya başladı. Yüzde 86 bedensel engelli olan sporcu, lisede tekerlekli sandalye basketboluna başladı, milli takıma girdi ve sekiz yılda üç Avrupa Şampiyonası gördü. 2002’de geçirdiği bir sakatlık yüzünden basketbolu bırakınca masa tenisine merak saldı ve Hırvatistan’da Avrupa Şampiyonası’na katıldı. 2005’te Adana’da kurduğu Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile pek çok başarıya imza attı ve Birleşmiş Milletler'in gençlik alanında açıkladığı 'Dünyaya İlham Veren 10 Gönüllü' listesinde yer aldı. Göğsümüzü kabartan ve başarılarıyla tüm engelli vatandaşlara örnek olan Celal Karadoğan, Twitter’da eşinin evlilik yıl dönümünü güzel bir mesajla kutladı. Sporcumuza sosyal medyada klasik tepkiler yazıldı. Ancak Celal Karadoğan'ın yanıtıda örnekti.

Karadoğan; “O soruyu sorandan daha rezil bir duruma düşmedin mi bu olayı anlatarak?” diye soran birine şunları söyledi: "Hayır düşmedim. Çünkü sadece ben değil engelsiz eşi olan tüm engelli erkekler, sokakta senin zihniyetinde olan tiplerin "sakata bak yanındaki karıya bak" lafına maruz kalıyoruz. Biz bu iğrençlikle mücadele ederken bu soruyu sorarak asıl rezil duruma düşen sensin."




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR