Erkeklerin Mi Yoksa Kadınların Mı Ayakları Çok Fazla Üşür?

Kadınların erkeklere oranla daha çok üşüdüğü ve kansızlık durumunlarının daha çok olduğu aşikar. Kalpler üşümesin yeter ki diye klasik bir söz ile yazımıza geçelim.

Erkeklerin Mi Yoksa Kadınların Mı Ayakları Çok Fazla Üşür?
Yayın Tarihi: 4.09.2019 10:36:00

Kadınların mı yoksa erkeklerin mi ayakları daha fazla üşür sorusunu cevaplıyoruz. Kadınların ve erkeklerin kas oranları ne kadar?

Kadınlar erkeklerden daha uzun yaşamaktadır. Bu istatistiklerle sabittir. Birde kadın ve erkek arasında bir fark daha vardır.

 

Kadınların %80'i ayaklarının üşümesinden yakınıp şikayet ederler e tabi haklı olarak. Peki ama neden? Kadın ve erkeğin ısı idaresi incelendiğinde erkeğin, kadına oranla daha  avantajlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Çünkü toplam vücut agırlığı üzerinden erkeğin vücudunun %40'nı kaslar oluşturduğundan dolayıdır. Kasların önemini bir kere daha fark ettik. 

Erkek bir kasını çalıştırdığı zaman enerjinin 3/1'ni harcamaktadır. Enerjinin bir diğer geri kalanı ise ısı olarak yayılıyor. Kaslarımız vücudumuzun kaloriferi, kadın vücudundaki kas oranı da sadece %23'tür. Erkeğinkinin hemen hemen yarısıdır diyebiliriz.

Bunun sonucunda ise kadının vücüt kaloriferi ısı olarak çok daha zayıftır. Bundan dolayı kadının ayakları erkeklerin ayaklarından daha çok üşümektedir. Kadınlarımızın artık neden daha çok üşüdüğünü anlamış buluyoruz. Hem kalpleri hem bedenlerini ısıtınız.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR