Ertelemeli Kredi Veren Bankalar Hangisi

Kredi borcu erteleme imkanı sunan bankalar arasında ilk başta Ziraat Bankası, Finans Bankası ve Vakıflar Bankası yer almaktadır.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar Hangisi
Yayın Tarihi: 29.01.2019 23:30:00

Türkiye Cumhuriyeti’nde şubesi bulunan ve faaliyet gösteren birçok banka tarafından ertelemeli kredi imkanı tanınmaktadır. Ertelemeli kredi imkanı tanıyan bankalar genellikle en fazla 3 aylık erteleme seçeneğini müşterilerine sunmaktadır. Müşterilerine kredi borçlarını erteleme imkanı tanıyan bankalar genellikle daha sık tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise kredi çeken müşterilerin geri ödeme yaparken rahat ve esnek hareket edebilme seçeneklerinden kaynaklanmaktadır. Ertelemeli kredi veren bankalar ayrıca Denizbank ve Ak Bankası da bulunmaktadır.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar 2019

Ertelemeli kredi veren bankaların sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir ve 2019 yılında birçok banka ertelemeli kredi kampanyası başlatmıştır. Ertelemeli kredi kampanyaları genellikle ülkenin ekonomik durumuna göre şekillenmektedir. Ertelemeli kredi veren bankalar arasına 2019 yılında yeni bankalar da eklenmiş olup bu bankalar şu şekilde sıralanabilir;
  • Ziraat Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Finans Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Akbank
  • Denizbank
  • QNB Finans Bankası
  • Halk Bankası
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • ING Bank gibi bankalar tarafından kredi alan müşterilerine erteleme imkanı sunulmaktadır. Çoğu banka erteleme süresinin alt limitini 3 ay ve üst limitini ise 6 ay olarak belirlemiştir.
İş Bankası Ertelemeli Kredi İmkanı
Türkiye İş Bankası ertelemeli kredi imkanı sunan bankalar arasında bulunmaktadır. İş Bankası erteleme seçeneğini sadece şubelerinin herhangi birinden konut kredisi alan müşterileri için uygulamaktadır. Konut kredileri için 6 aya kadar erteleme yapılabildiği gibi ay içinde sadece 1 taksit değil 3 taksite kadar ödeme yapılmasına da izin vermektedir. Türkiye İş Bankası’nın kendi müşterileri için sunduğu bir diğer avantaj ise balon ödeme olarak isimlendiren ödeme sistemine izin vermesidir. Balon ödeme işleminde müşteriler kendi belirledikleri aylık geri ödeme miktarına bağlı olarak belli süreler içinde toplu ödemeler gerçekleştirmektedir. 6 ay ertelemeli kredi sunan İş Bankası, bu erteleme imkanını sadece konut kredisinde uygulamaktadır.


Halk Bankası Ertelemeli Kredi

Halk Bankası ertelemeli kredi imkanı tanımaktadır. Özellikle konut kredisi alan müşterilerine Halk Bankası tarafından rahat geri ödeme seçeneği sunulmaktadır. Vade süresi olarak 120 aya kadar seçenek sunan Halkbank 3 ay ertelemeli kredi imkanı da tanımaktadır. Halk Bankası’nın 3 ay erteleme ile sunduğu konut kredileri erteleme yapıldığı takdirde ek olarak yüzde 2,30 faiz oranı güncel tutar olarak yansımaktadır. Sadece konut kredileri için verilen erteleme imkanı ise sadece 3 aya kadar yapılabilmektedir. Halk Bankası müşterilerine serbest ödeme seçeneği de sunarak geri ödeme yollarını esnek tutmaktadır.

Vakıflar Bankası 4 Ay Ertelenen Kredi

Vakıflar Bankası kendi müşterileri için kredi erteleme seçeneğini sunmaktadır. Bu seçeneğe göre 4 aylı bir erteleme yapılabilmekte olup KOBİ kredileri için geçerlidir. Vakıfbank 3 ay ertelemeli kredi vermekte olup KOBİ krediler için bu süre 4 aya yükselmektedir. Ertelemeli krediler için üst limiti 4 ay olarak belirleyen Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Bankası 3 aylık erteleme yapılmasına da izin vermektedir. Vakıflar Bankası tarafından sunulan bu kredi borcu erteleme işlemi sadece KOBİ kredileri için geçerli olup KOBİ kredileri dışında kredi kullanan müşterilere uygulama yapılmamaktadır. Dileyen müşterilere ise erteleme imkanı yerine 3 aylık ödeme yapma seçeneğini de sunan Vakıflar Bankası, Türkiye’de sıklıkla tercih edilen bankalar arasında yer almaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR