Eto’o: Türk Futbolcular Benim 800 Metre Arkamda

Antalya'da düzenlenen UEFA Pro Lisans Semineri'nde konuşan Samuel Eto'o 'İdmanda geç futbolcular benden 800 metre fark yiyor, Türk futbolu kendisine bir kimlik yaratmalı' dedi. Kamerunlu yıldızın sözleri salonda büyük alkış aldı.

Eto’o: Türk Futbolcular Benim 800 Metre Arkamda
Yayın Tarihi: 10.01.2018 16:42:00

Süper Lig takımlarından Antalyaspor’un Kamerunlu yıldız oyuncusu Samuel Eto’oUluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri’nde Yıldız Futbolcu Gözüyle Türk ve Avrupalı Antrenör’ konulu panele katıldı.

Flaş açıklamalar yapan Kamerunlu yıldız;“Bireysel hedefleri, kişisel istekleri olmalı. Rahatlıklarını biraz bırakmaları lazım. 36 yaşındayım ama her sezon en az 20 gol atmayı veya maçta çok koşmayı düşünüyorum. Ben çoğu zaman koşuyorum ama Türk futbolcular benim 800 metre arkamda” dedi.

“TÜRK FUTBOLCULAR BENİM 800 METRE ARKAMDA “

Türk oyuncuların kapasitelerine tam olarak güvenmediğini belirten Eto’o, “Türk futbolunda büyük teknik direktörler var. Altyapı var. Türk oyuncular kapasitelerine tam olarak güvenmiyor. Ben de bir ülkeye gittiğimde aklımda sadece futbol oynamak var. Ama aklımda her zaman neleri yapacağımı göstermek de var. Bu benim ülkemin ve kıtamızın futbolunu büyüttü. Tüm futbolcular bu söylediklerimi eleştiri olarak görmemeli. Biz sonuçta bu ülkedeysek milli takım için oynayamayız. Farklı deneyim getiriyoruz. Türklerin farklı sorumlulukları var. Yerli oyuncular daha büyük sorumluluk almalı. Futbolu büyütmeli. Bireysel hedefleri, kişisel istekleri olmalı. Forvetin 20 gol atmam lazım demesi gibi. Rahatlıklarını biraz bırakmaları lazım. 3 senedir buradayım, 36 yaşındayım ama her sezon en az 20 gol atmayı düşünüyorum veya maçta çok koşmayı düşünüyorum. Ben çoğu zaman koşuyorum ama Türk futbolcular benim 800 metre arkamda” şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ EN İYİLERDEN"

Türk futbolunun kendi kimliğini yansıtması gerektiğini dile getiren Eto’o, “Beşiktaş gerçekten Avrupa’da en iyi takımlardan birisi ve Türkiye’yi yansıtıyor. Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtıyor. Türk futbolunun seviyesi muhteşem. Kendi kimliği olmalı ve bu kimliği pazarlamak lazım” dedi




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR