EYT bekleyenlere müjde Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne yapacak

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT müjdesi bekliyor! EYT'de son dakika gelişmesi var mı? EYT çıkacak mı, EYT 23 haziran İstanbul seçimleri öncesi çıkıyor mu? Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme meclise geldi mi?

EYT bekleyenlere müjde Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne yapacak
Yayın Tarihi: 5.06.2019 20:05:00

Uzun yıllardır birçok siyasi partinin gündeminde olan ve seçim bildirgelerinde vaat olarak da yer alan EYT (Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar) meselesi çözülüyor mu? EYT'lilere müjdeli haber var mı? EYT'de son dakika gelişmesi var mı, EYT erken emeklilik gerçekleşecek mi? TBMM'de EYT ile ilgili çalışma yapılıyor mu? Binlerce EYT'linin gözü kulağı mecliste. 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi EYT ile ilgili bir kanun hazırlandı mı?

YSK, İstanbul yerel seçimlerinin 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacağı kararını vermişti. Binlerce EYT'linin gözü kulağı artık 23 Haziran seçimleri öncesi EYT yasasının çıkıp çıkmayacağına çevrildi. İstanbul'u kazanmak isteyen Ak Parti-MHP ittifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan EYT ile ilgili çalışma yapılması için izin istedi mi? 

EYT SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ? EYT'LİLERE MÜJDELİ HABER...


CHP, yerel seçimler sonrası alınan belediyelerde EYT sorunu için somut adımlar atmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EYT'li Belediye çalışanları için özel çalışma başlattı. Öte yandan diğer EYT'lilerin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da! Erdoğan'dan talimat gelmesiyle EYT sorunu çözülebilir.

Ancak Recep Tayyip Erdoğan, her defasında EYT'ye karşı olduğunu ve Avrupa'yı da örnek göstererek bu yaşlarda emekliliğin mümkün olmadığını dile getirdi. Yine de EYT'liler davalarında haklı olduklarını ve sorunun çözülmesini istiyor.

23 Haziran seçimleri öncesi EYT'liler müjdeli haberi bekliyor. İptal edilen İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesi, AK Parti-MHP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da soru işareti yaşatırken, EYT sorunun çözümü MHP'nin seçim bildirgesinde de yerini almıştı. Ancak MHP, EYT çözümü konusunda mecliste RET oyu vermişti. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR