EYT bekleyenlere müjdeli haber geldi! Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Son durum

EYT bekleyenlere müjdeli haberler geliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum nedir? EYT çıkacak mı çıkmayacak mı. Erken Emeklilik için bekleyenler EYT gelişmeleri sonrası neler yapacak. İşte EYT son durum bilgisi sizlerle.

EYT bekleyenlere müjdeli haber geldi! Emeklilikte Yaşa Takılanlarda Son durum
Yayın Tarihi: 29.04.2019 14:06:00

Emeklilikte yaşa takılanlar uzun yıllardır süren mağduriyetlerinin artık sona ermesini istiyor! Eyt'liler meclisten gelecek müjdeli habere kilitlenmiş durumda. Peki EYT çıkacak mı? EYT yasası mecliste görüşülüyor mu? Emeklilikte yaşa takılanlar prim gününü doldurmalarına karşın değiştirilen yasa sonucu yaşı beklemek zorunda bırakılmıştı. Birçok STK ve dernek ile milletvekili EYT'nin çözümü için yoğun çaba sarf ediyor. EYT'de son durum ne? Sizler için araştırdık...

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meclisten geçecek bir yasa ile emekli edilmeyi, en azından da emeklilik yaşının düşürülmesi istiyor. Prim günlerini doldurmalarına karşın emekli olamayıp yaşı beklemek zorunda olan EYT'liler için son durum ne? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesi EYT'liler için son noktayı koymuş ve böyle bir düzenleme yapılmasına karşı olduğunu açıklamıştı. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan EYT'liler umutlarını yitirmiyor. Meclisten EYT ile ilgili yeni öneriler ve kanun tekliflerinin görüşülmesi planlanıyor.

EYT ÇÖZÜLECEK Mİ? EYT'LİLERE MÜJDELİ HABER!


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sürecinde EYT'lilere destek mesajları yollamış ve EYT sorununu belediye bünyesinde kendi kapsamında çözeceğini belirtmişti. Buna göre Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sosyal Yardım Yönetmeliğinde değişikliğin yapılmasını istedi. Buna göre Mansur Yavaş belediye çalışanlarının EYT derdini çözmeyi hedefliyor. Gazetelerde yer verilen haberlere göre:

“Sosyal devlet ve sosyal belediyeceliğin de bir gereği olarak; 5510 sayılı SSGSS, 5534 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu BAĞ-KUR kanunlarında genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanamayan kişilere hane bazında her türlü sosyal yardım ile hastane masrafları ve ilaç bakım giderleri bakımından desteklenmesi, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek adına rehberlik hizmetlerin sunulması ve 5510 sayılı kanunla belirlenen genel sağlık sigortası prim desteğinin 01.01.2020 tarihinden sonra kalkması halinde bu yardımların belediye bütçesinden ayrılan ödeneğe göre karşılanması hedeflenmiştir.”

kararıyla Mansur Yavaş EYT'li Belediye çalışanlarının önündeki engelleri kaldırmakta kararlı! Gözler şimdi TBMM'de bu yönde Türkiye çapında bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına çevrildi. EYT'liler gerçekten de sevinçli haberi duyacak mı? Merak konusu olmaya devam ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR