EYT seçim öncesi bir hamle gelir mi? EYT son durum nedir

Binlerce Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaş EYT sorununun çözülmesini bekliyor. 23 Haziran seçim öncesi bir hamle gelir mi? EYT sorunu çözülecek mi? EYT'de son durum ne? Sizler için araştırdık...

EYT seçim öncesi bir hamle gelir mi? EYT son durum nedir
Yayın Tarihi: 20.06.2019 14:30:00

Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren EYT meselesinde son dakika gelişmesi... MHP cephesinden EYT konusunda sevindiren bir açıklama geldi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP'nin seçim beyannamelerinde verdiği sözlerle bağlı olduğunu ve taahhütlerinin arkasında olduğunu yineledi. EYT'liler 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi EYT sorunu çözülür mü? EYT'liler emekli olabilecek mi? Sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

EYT çalışmalarıyla ilgili Habertürk'te Optimar Seçim Anket şirketi başkanı Hilmi Daşdemir'de olumlu konuştu ve Binali Yıldırım ismi üzerinden EYT sorununun çözülebileceğini ifade etti. Binali Yıldırım ve Ak Parti - Cumhurbaşkanı Erdoğan ilişkilerine değinen Hilmi Daşdemir, EYT yasası çözülebilirse, dar gelirli aileleri yakından ilgilendiren bir gelişme olacağını söyledi. 


EYT 23 HAZİRAN ÖNCESİ ÇÖZÜLECEK Mİ?

Eyt Meselesi ile ilgili Hükümet'ten de açıklama geldi. Numan Kurtulmuş, EYT sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada EYT'ye kapıları kapattı. EYT'nin Türkiye'nin olağan şartları ile uyuşmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, hükümetin popülist vaat ve projelerden uzak duracağını açıkladı. Ancak EYT'liler halen daha 23 Haziran öncesi bir hamle bekliyor.

EYT sorunun çözümüne ilişkin MHP'nin Ak Parti ile, mevcut ekonomik şartlar çerçevesinde bir EYT yasası için çalışma başlatması bekleniyor. EYT'liler şimdi artık seçim sonrasını beklemeye koyuldu. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR