EYT’lilere yeni umut kaynağı bu oldu! TES ile karma emeklilik geliyor! Çalışma Bakanı Selçuk açıklama yaptı!

Ülkemizde yüz binlerce vatandaşımız yaş haddini dolduramadığı için emekli olamıyor. Yaşlılığı ve rahatsızlığı sebebiyle çalışamayan ve yaş haddini dolduramadığı için emekli olamayan yüz binlerce vatandaşımız hükümetten gelecek olan EYT hakkında açıklamaları bekliyorlar.

EYT’lilere yeni umut kaynağı bu oldu! TES ile karma emeklilik geliyor! Çalışma Bakanı Selçuk açıklama yaptı!
Yayın Tarihi: 15.07.2020 19:50:23

Ülkemizde yüz binlerce vatandaşımız yaş haddini dolduramadığı için emekli olamıyor. Yaşlılığı ve rahatsızlığı sebebiyle çalışamayan ve yaş haddini dolduramadığı için emekli olamayan yüz binlerce vatandaşımız hükümetten gelecek olan EYT hakkında açıklamaları bekliyorlar. Daha önce onlarca vaat verildi ve hiçbir şekilde EYT’liler emekli edilemedi. Sadece hak eden EYT’liler doğal olarak kendi çabaları ile emekli olabildiler. Ancak hiçbir şekilde EYT’liler devlet tarafından emekli edilemedi. Geçtiğimiz günlerde yeni duyurulan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile beraber on binlerce EYT’li karma emeklilik sistemi ile beraber erkenden emekli olabilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada on binlerce EYT’li vatandaşımızın karma emeklilik sistemi ile beraber hemen emekli olabileceğini açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu konuşmasında tamamlayıcı emeklilik sisteminin detaylarını ele alırken bu düzenleme için birden fazla model olduğunu duyurdu. Bakan Selçuk konuşmasında karma emeklilik sistemi üzerinde de durulduğunu ifade ederek emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemenin amacının emeklilere daha iyi bir gelir sunmak olduğunu ifade etti. İşte tüm ayrıntılar…

Emeklilik sistemi ile alakalı Türkiye’de yenilikçi ve sürdürülebilir bir sisteme geçiş yapılacak. Emeklilik konusunda son günlerde onlarca açıklama yapılıyor ancak hiçbiri EYT’lileri ilgilendiren konu kadar dikkat çekmedi. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile beraber milyonlarca vatandaşımız hemen emekli olabilecek ve özellikle EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar gerekli başvurularını yapmaları halinde erkenden emekli olabilecekler. Tamamlayıcı emeklilik sisteminin dillendirilmesinin ardından konuya ilişkin ilk bilgiler paylaşılmış olup amacına ilişkin kamuoyu aydınlatıldı. Tamamlayıcı emeklilik sisteminin ne olduğunu, kimleri kapsadığını ve bundan sonraki süreçte kimleri kapsayacağına ilişkin ise daha geniş kapsamlı değerlendirme ve en geniş kapsamlı açıklamalar yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklama ile beraber milyonlarca vatandaşımızın hemen emekli olabileceği ve Emeklilikte Yaşa Takılanların karma emeklilik sistemi ile beraber gerekli başvurularını yapmaları halinde emekli olabileceklerini açıkladı.

EYT’LİLER İÇİN KARMA EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİYOR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklama ile beraber milyonlarca vatandaşımızın emeklilik konusundan şikayetçi olduğunu belirtti. Bu sebeple emeklilik konusunda ciddi yeni yaptırımların geldiğini ve getirilecek olan yenilikçi ve sürdürülebilir emeklilik sistemi ile beraber pek çok kişinin çok rahat bir şekilde emekli olabileceğini ifade etti. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile alakalı çalışmaların hala devam ettiğini, tamamlandığında ise tüm kamuoyuna duyurulacağını ifade etti. Emekli vatandaşlarımızın emeklilik maaşında iyileştirme çalışmalarının yapıldığını, EYT’liler hakkında karma emeklilik sisteminin getirileceğini ve erken emeklilik için yeni yolların olabileceğini ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasına şu şekilde devam etti:


BAKAN SELÇUK AÇIKLAMASI

"Nüfusumuz yaşlanmakta. Şu anda Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi önemli bir demokrafik fırsat penceremiz var. Emeklilik sistemlerini daha etkinleştirmek ve ortaya çıkarmak zorundayız. Tamamlayıcı emeklilik sistemine dair müzakerelerimiz devam ediyor. Kazanılmış haklar kesinlikle korunacak. Birden çok model var. Karma bir emeklilik sistemi. Taraflardan önerilerini de aldık, netleştiğinde detaylarını açıklayacağız. Temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak."

KARMA EMEKLİLİK SİSTEMİ NE ZAMAN GELECEK?

Karma emeklilik sisteminin ne zaman geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı ancak 2023 yılından önce gelmeyeceği biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminin 2022’de devreye gireceği ifade edilmişti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR