Facebook, Instagram ve WhatsApp 11 Nisan'da Boykot Edilecek

Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları, 24 saat süreyle boykot edilecek. Operation Faceblock adıyla başlatılan girişimle Facebook ve sahip olduğu WhatsApp ile Instagram, bir gün boyunca boykot edilecek.

Facebook, Instagram ve WhatsApp 11 Nisan'da Boykot Edilecek
Yayın Tarihi: 9.04.2018 15:18:00

Facebook'un kurucusu ve aynı zamanda CEO'su olan Mark Zuckerberg, veri gizliliği konusunda Kongre'den önce tanıklık edecek. Aynı gün içerisinde, yani 11 Nisan'da Operation Faceblock adıyla bir girişim başlatılacak.

Bir günlük boykot yalnızca Facebook'a yönelik olmayacak. Boykot kapsamına Facebook'un sahip olduğu Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar da dahil edilecek. Boykotun yapılma amacının abonelerden izin almadan 87 milyon Facebook profilinin sızdırılması (Cambridge Analytica) olduğu belirtildi. Facebook'un, kullanıcıların rızası olmadan kişisel verilerin kullanımı, 2011 yılında FTC'nin Facebook ile imzaladığı bir kararnameyi ihlal etmesinden dolayı böyle bir karar alındığı açıklandı. 

Facebook’un veri gizliliği konusunda daha iyi iş çıkarabileceğine dikkat çekmek isteyen kampanyanın sözcüsü Laura Ullman, "İnsanların Facebook’u sevdiklerini ancak iyileştirmeler görmek istediklerini doğrudan ifade edebilecekleri bir kampanya organize etmek istedik. Platformu bir gün boyunca kullanmamak kolayca gerçekleştirilebilecek sanal bir gösteri ancak daha iyisini istediğimize dair güçlü bir mesaj gönderecek." dedi.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR