Facebook Veri Erişimini Sınırlıyor

Skandallarla adından söz ettiren Facebook, geliştiricilerin erişebilecekleri kullanıcı verilerinin miktarını ve türünü sınırlayacak yeni kurallarını duyurdu.

Facebook Veri Erişimini Sınırlıyor
Fotoğraf: Economist
Yayın Tarihi: 5.04.2018 11:57:00

Cambridge Analytica veri skandalı sonrasında gizlilik yaklaşımlarını ele alan Facebook, uygulama geliştiricilerinin kullanıcı verilerine erişimine sınırlayacak kapsamlı bir dizi yeniliğe gittiğini duyurdu.

Facebook, artık uygulamalara kullanıcıların politik görüşleri ve dini inançları gibi özel bilgileri vermeyecek. Sosyal ağ öte yandan, kurumlar, organizasyonlar, yayınlar ve ünlü kişiler için açılan Facebook sayfalarına (Pages) erişen uygulamalar için geliştiricilerin özel izinler almalarını zorunlu tutacak.

Söz konusu gizlilik yenilikleri, Facebook’un teknolojiden sorumlu tepe yöneticisi Mike Schroepfer tarafından bir blog yazısıyla duyuruldu. Schroepfer, “Bu değişikliklerin insanların verilerini daha iyi korurken, aynı zamanda geliştiricilere hâlâ işe yarar deneyimler yaratma şansı tanıyacağına inanıyoruz dedi.

Facebook, daha önce 50 milyon kullanıcı verisinin sızdırıldığı belirtilen Cambridge Analytica skandalının bilançosunun sanılandan daha ağır olduğunu ve şirketin 87 milyon kullanıcıya ait verilerin skandala alet edildiğine inandığını duyurdu.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR