Faiz oranları değişti, vadeli mevduat hesabı faiz oranları belli oldu

Faiz oranları değişti, vadeli mevduat hesabı faiz oranları belli oldu. Bankalar 32 günlük mevduat faiz oranlarını değiştiriyor. En yüksek faiz oranları ne oldu ? Bankada parası olanlar ne yapmalı ?

Faiz oranları değişti, vadeli mevduat hesabı faiz oranları belli oldu
Yayın Tarihi: 12.10.2020 13:00:00

Faiz oranları değişti, vadeli mevduat hesabı faiz oranları belli oldu. Bankalar 32 günlük mevduat faiz oranlarını değiştiriyor. En yüksek faiz oranları ne oldu ? Bankada parası olanlar ne yapmalı ?

Birçok banka mevduata verdikleri 32 günlük faiz oranlarında yenilikler yapıyor. Eylül sonu, Ekim başında bankaların vermiş olduğu hoş geldin faizinin yüksek olduğu biliniyor. Ancak özellikle hoş geldin faizinin internet üzerinden hesap açanlara yüksek faiz verdiğini kaydetti.

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank çoğu konuda güncelleme getirdiler. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank, vadeli mevduat faiz oranları ve kredi faiz oranları konusunda yeni düzenlemeler yaptılar.

Para Politikası Kurulu kararları sonrasında Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yeniden düzenleyen devlet bankalarına oranlar hazırlıyor. Merkez Bankası hazırladığı bu oranlar ile vatandaşların dikkatini çekmeye ve müşterileri ikna etmeye hazırlanıyor.

Vadeli mevduat hesabı sayesinde kazanç elde etmek risksizdir. Birikmiş paranızı vadeli hesaba koyarken oranları öncesinden bildiğiniz için elinize vade bittikten sonra geçecek paranın miktarını bilirsiniz. Ancak vadeli hesap faiz oranlarının düşmesi yatırımcıları farklı yollar aramaya sevk etti.
 

Devlet bankaları olan Vakıfbank, Ziraatbank ve Halkbank'ın vadeli mevduat faiz oranları birbirinden farklı. En yüksek faiz oranı Vakıfbank tarafından uygulanıyor. En düşük faiz oranı ise devlet bankaları kapsamında Ziraatbank'a ait.

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları ve 10.000 TL üzerinden 32 günlük vadeli mevduat hesabı kazançları:

'Vadeli mevduat hesapları bankalar tarafından anlık olarak değiştirilebilmektedir.'

Vakıfbank Ekim 2020 dönemi vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 11.75
10.000 TL'nin 32 gün sonunda sağladığı kazanç 88 TL'dir.

Ziraat Bankası Ekim 2020 dönemi vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 11.00
10.000 TL'nin 32 gün sonunda sağladığı kazanç 82 TL'dir.

Halkbank Ekim 2020 dönemi vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 9.75
10.000 TL'nin 32 gün sonunda sağladığı kazanç 78 TL'dir.

HSBC Bank Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 11.00

Fibabanka Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 12.00

QNB Finansbank Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 12.30


ICBC Bank Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 12.45

İNG Bank Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 12.50

Burgan Bank Ekim 2020 vadeli mevduat hesabı 32 günlük faiz oranı yüzde 12.90



Vadeli mevduat hesabı nedir?
Risk almak istemeyen yatırımcıların tercih ettiği bir yoldur. Vadeli mevduat hesabı sayesinde kazanç elde etmek risksizdir. Birikmiş paranızı vadeli hesaba koyarken oranları öncesinden bildiğiniz için elinize vade bittikten sonra geçecek paranın miktarını bilirsiniz.

Mevduat faiz oranları
Mevduat faiz oranları net değildir. Her bankada değişiklik gösterebilir. Bankalar mevduat faiz oranlarını açıkladıktan sonra paranızı faiz oranlarına bakarak istediğiniz bankaya yatırabilirsiniz.
Mevduat faiz oranları bankalar tarafından size hesaplama olanağı sağlar. Seçeceğiniz bankanın sunduğu faiz oranına göre, elinize ne kadar faiz getirisi getireceğini de öncesinde öğrenebilirsiniz.

En yüksek vadeli mevduat faiz oranı hangi bankaya aittir ?
Şu anda mevduat faiz oranlarını incelediğimizde, en yüksek vadeli mevduat faiz oranı Alternatif Bank taarfından sağlanıyor. Alternatif Bank, müşterilerinin fatura talimatı gibi 4 farklı bankacılık işlemi kullanmaları durumunda yüzde 13.50 oranında getiri sağlıyor.



Faiz oranları arttı mı, azaldı mı ?
Merkez Bankası'nın 200 baz faiz artırımının ardından, vadeli mevduat hesaplarında sağlanan oranlar arttı. Bankalar daha öncesinde müşterilerine en yüksek yüzde 12.00 ile yüzde 12.50 oranıyla vadeli mevduat getirisi sağlıyordu.

Bankaların vade çeşitleri nelerdir ?
Bankaların uyguladıkları vadeler birbirinden farklı olabiliyor. Genele baktığımızda, 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler uygulanmaktadır.

Vadelerin de birbirine göre oranları değişebiliyor. Her ayın, yılın oranları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Gün üzerinden vade belirleyen bankalar da vardır.

Vadeli mevduatta stopaj kesintisi nedir, ne kadar kesinti yapılır ?
Bankalardaki mevduatların faiz oranıyla elde ettiği kazançtan, müşterinin hesabına yatmadan alınan vergiye vadeli mevduat stopajı denir.

Vadeli mevduat hesabı ile elde ettiğiniz kazançtan %15'e kadar stopaj alınmaktadır. Stopaj oranı vadeye göre değişiklik göstermektedir ve vade uzadıkça stopaj oranı düşmektedir.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR